Vår første 4. juli i USA

Nå er det en stund siden 4. juli, men når jeg bare har norske lesere så er det vel ikke så nøye om man leser dette i juli eller september 🙈 Det er ikke det samme som å skrive om 17. mai i august liksom!

independence day-4.jpg

Da vi gikk ut av døren hjemme var det ingenting som umiddelbart lyst “nasjonaldag” mot oss heller. Vi så et par biler med flagg på veien, men det kan man se hvilken som helst dag. Vi fikk også 3 mailer fra skolen hvor de minnet oss på at skolen var stengt den dagen. Folk var heller ikke spesielt pyntet, men gikk gjerne med en rødt/hvit/blå Tskjorte og eventuelt med et amerikansk flagg på. Men fine familiearrangementer kan de lage! Og på en måte var det veldig deilig med så litt press, stress og mas. Jeg elsker 17. mai, men det er veldig mye som skal rekkes av frokost, tog, barnetog, skolearrangement, lunsj, middag +++ før man endelig hiver seg ned i sofaen og kan ta av seg vonde sko og på med joggebuksen, det er jo nesten det beste med hele dagen 😂

Så dro vi på en ranch hvor det var et familiearrangement ca tre kvarter å kjøre unna oss. Når vi gikk ut av huset var det ingenting som umiddelbart sa at her var det nasjonaldag, men vi så noen biler med flagg på veien. I tillegg var det på en torsdag, så det var mange som hadde tatt langhelg og dratt på hyttetur steden. Det tror jeg ikke så veldig mange hadde gjort i Norge. Der er 17. mai hellig.

På ranchen solgte de mat, det var musikk og man kunne ri på hest. De hadde også en liten parade, kakebakekonkurranse og diverse andre aktiviteter, alt i 1900-talls-tema.

independence day-5.jpg

På kvelden kom en kollega av mannen med familien sin, også grillet vi på terassen og slappet av i den grad man kan slappe av med 3 små under 5 år. Fyrverkeriene startet kl 21/22 og det var litt i seneste laget å dra ut på noe arrangement for oss, vi håpet vi skulle se de fra terrassen, men det gjorde vi dessverre ikke. Mulig vi drar på noe neste år når de er litt større, men det er jo litt tryggere å være hjemme enn i store folkemengder på sånne dager, uten at jeg har lyst å bli helt hysterisk. Men den ene skyteepisoden her i California var en halvtime unna her, på en hvitløksfestival som jeg leste om og tenkte det hadde vært kult å dra på 😳 Men så dro vi ikke inn til Oslo på 17. mai heller, mest fordi det er så sinnsykt mye folk der. Vi liker best å gjøre ting i lavsesong når ingen andre er der, hehe. Feks har vi ikke vært på Alcatraz enda, men da kan vi ta i november når vi får besøk og det ikke er så mye turister der.

Jeg benyttet også anledningen til å lage litt 4. juli-pynt og snacks:

Isbøtte med vinyl på! Vinylen er Oracle 361 som er kuttet med min Silhouette Cameo kuttemaskin.

Isbøtte med vinyl på! Vinylen er Oracle 361 som er kuttet med min Silhouette Cameo kuttemaskin.

Patriotic mix, etter oppskrift fra  The BakerMama . Her finner man helt hvit smelte-sjokolade 😍 Mulig det har kommet til Norge og altså, men den hvite vanlige kokesjokoladen er ganske gul. Her finner man også mykt, hvit vegetabilsk fett så man kan lage helt hvit smørkrem.

Patriotic mix, etter oppskrift fra The BakerMama. Her finner man helt hvit smelte-sjokolade 😍 Mulig det har kommet til Norge og altså, men den hvite vanlige kokesjokoladen er ganske gul. Her finner man også mykt, hvit vegetabilsk fett så man kan lage helt hvit smørkrem.Drikkebeger til barna! Når man ikke finner ut at 8oz er ganske lite før de kommer i posten 😂 16 oz er en bedre størrelse for voksne… hvorfor kan ikke amerikanere bruke dl eller ml som alle andre 🤣 Dette er også vanlig skiltvinyl. Jeg kuttet rød og blå for seg og så la jeg det på samme overføringsark slik at jeg kunne feste begge fargene direkte på koppen. Designet har jeg kjøpt på Etsy.

Drikkebeger til barna! Når man ikke finner ut at 8oz er ganske lite før de kommer i posten 😂 16 oz er en bedre størrelse for voksne… hvorfor kan ikke amerikanere bruke dl eller ml som alle andre 🤣 Dette er også vanlig skiltvinyl. Jeg kuttet rød og blå for seg og så la jeg det på samme overføringsark slik at jeg kunne feste begge fargene direkte på koppen. Designet har jeg kjøpt på Etsy.