Monterey Bay Aquarium

En av de første helgene vi bodde her besøkte vi Monterey Bay Aquarium, som ligger ca 1.5 t å kjøre sørover for oss. Vi kjørte sørover til Santa Cruz og så fulgte vi den berømte Highway 1 langs kysten til Monterey, som er på vei til LA fra oss. Og bare den kjøreturen var jo verdt det i seg selv! Det er vanvittig fint nedover der, men så er jo det også grunnen til at mange tar den kjøreturen feks fra San Fransisco til LA.

montereybay.jpg
monterey_sealions.jpg

Vi parkerte en stykke unna da det var ganske vanskelig å finne parkering rett utenfor, men hvis man kjører litt videre (bare følger kystlinjen) så er det masse parkeringsmuligheter 5-10 minutter å gå unna. Det er en fin gangvei hele veien opp, og da går man også forbi selene! Dette er ville dyr, og de har sperret av slik at maniske kan helt bort til de. Da vi var der hadde de nettopp fått… eh.. barn? Mener det heter cubs på engels, men aner ikke hvilket or man ville brukt på norsk 🙈 Kalv kanskje?

Det var en del kø utenfor da vi kom, men siden vi hadde kjøpt billett på nettet på forhånd kunne vi gå rett inn.

aquarium_montereybay_california.jpg

Akvariet bestod av to etasjer, og det var nok av ting for å si det sånn! En del større enn akvariet i Bergen, hehe. Vi har kjøpt årskort (fordi man tjener det inn igjen på 2 besøk) så vi stresset ikke rundt med å se absolutt alt, men tok det i barnas tempo. De er jo fortsatt ganske små (1 og 4 år), så det er jo begrenset hvor mye og hvor lenge de orker å være der.

montereay_california_aquarium.jpg

Det største akvariet gikk over begge etasjene og hadde både små og store fisker. Jeg er sånn som syns akvarier er veldig fascinerende og kan stirre på dem nærmest uendelig, hehe. Men barna likte det også altså

I tillegg var det akvarier som de kunne stikke hendene nedi å klappe også, både små og store. De små var det frivillige arbeidere som hjalp til og la små krabber osv hendene til barna, mens i de store der det var skater blant annet måtte de bare klappe når de svømte forbi. Men de fiskene var stort sett lure nok til å holde seg i motsatt ende av akvariene enn der barna var.

Det var en stor kafe der med helt ok mat (bedre enn de fleste sånne steder i Norge), men den var ganske dyr. Det var egne spiseplasser for de med medbrakt mat også, så det gikk fint an å ta med mat selv om man ønsker det.

IMG_8773.jpg

I ene delen var det kun maneter av forskjellige slag. Disse var vanvittige kule! Og lett å ta gode bilder av. Det ene akvariet med masse maneter i så ut som en sånn skjermsparer så følger med pcen. De hadde også noen bitte små maneter som var veldig søte. I denne delen av utstillingen var det helt mørkt, så her måtte vi holde barna godt i hendene.

monterey bay jellyfish.jpg

Forbi manetene var dyptvannsakvariet. Der var det også helt mørkt. Sikkert for å etterligne naturlige omgivelser. Dette var det flotteste akvariet av de alle syns jeg. Med havskilpadder og månefisk og hele pakken! Det var ikke så lett å ta bilder der siden både rommet og akvariet var ganske mørkt og jeg ikke har speilreflekskameraet mitt for tiden (siden det ligger i flyttelasset vårt).

IMG_8825.jpg

Neste gang skal vi se litt mer av selve byen også, det lille vi så var ihvertfall veldig fin 😊 Det gikk an å leie sånn sykler som flere kan sitte på også og sykle rundt. Eneste ulempen med å dra med barn et sted det tar 1.5 t å kjøre er at de sovner på vei hjem igjen 😂