Den amerikanske drømmen!

Endelig har vi flyttet til USA😍🇺🇸 Vi har nå bodd her i snart en måned faktisk, men jeg har vært så sliten på kveldene at jeg har ikke fått blogget noe før nå. Dere som har fulgt meg på Snapchat (spesiellinor) har jo fått med dere hva som har skjedd, men jeg tar en liten oppsummering her 😊

Reisen

Vi fløy til San Fransisco via København med SAS. Jobben til mannen betalte både ekstra bagasje og businessbilletter til oss så det var ikke så mye å klage på akkurat 🙈 Vi hadde da ikke mer enn 9 innsjekkete kofferter + pluss vogn, og 3 håndbagasjen… Pluss to barn som var mer eller mindre samarbeidsvillige hele veien. Vi fløy klokken 10 om morgenen, så det innebar jo veldig mye våkentid. Jeg satt også og håpet litt på at bagasjen skulle være forsinket, for vi hadde ikke helt planlagt hvordan vi skulle klare å komme oss til leiligheten med all den bagasjen, og jeg har ikke lappen så vi kunne ikke bare leid en ekstra bil liksom.

Men, så er jo alle amerikanske biler kjempestore, så det gikk faktisk helt fint å ha et helt flyttelass inn i den store Dodgen vi fikk som leiebil! Den bilen hadde det gått an å bo i bagasjerommet på.

Innvandrer

Jeg må si at jeg aldri har følt meg så utenlandsk i hele mitt liv. Jeg er jo halvt filippinsk, men født og oppvokst i Bergen. Da vi flyttet til Ski utenfor Oslo følte jeg meg litt mer utenlandsk, for i Bergen har jeg alltid blitt behandlet som “norsk” mens på Østlandet snakket folk engelsk til meg rett som det var, jeg fikk laks når de andre fikk vanlig julemat på et julebord (da var jeg tydeligvis mulim også), vært eneste på bordet på restaurant som fikk engelsk meny og sånn 3-4 ganger blitt spurt på helsestasjonen om jeg trenger tolk (ja jeg vet at bergensk er litt vanskelig å forstå svarte jeg da) 😂 😅

Men her i USA er vi ordentlig utenlandske, og ikke ute på gaten blant folk. For her er det en herlig blanding av hvite, asiatiske og latinske (heter det det forresten? De kalles hispanic her), så alle går ut ifra at man er amerikansk. Men bare inne i leiligheten; Inni vaskemaskinen er det en svær “skrue” og det er bare to programmer på den, komfyren er gassdreven (bare det i seg selv er jo nok til å fremkalle angst, følte jeg var på camping hver gang vi skulle lage mat), og i vasken er det en søppelkvern som også er kjempeskummel.

I banken er vi også uten kreditthistorie, så det er feks kun mannen som får kredittkort siden han er den eneste med inntekt. Bilen kjøpte vi med oppsparte midler slik at vi slapp billån, for det er også ganske styrete uten credit score. Og de bruker sjekker her som vi enda ikke har klart å finne ut av hvordan vi skal bruke.. Sjekk er uten gebyr, men kredittkort er med så vi må jo finne ut av hvordan det virker snart. Nå høres det ut som om vi er på kredittkort-fest i USA, men vi må faktisk bruke kredittkortet og så betale det ned med en gang for å bygge credit score/kreditthistorie, det trenger vi om vi senere skal ha lån til hus feks.

Vi har også brukt litt tid på å finne ut av hvilke butikker vi liker å handle i, og ikke minst hvilke produkter vi liker. Det er jo mye som ikke er det samme som hjemme og mye som er akkurat det samme som hjemme. Vi har vært innom Target (mye billigmat og de har også mye møbler, leker +++), Whole Foods (økologisk og ganske dyrt), Safeway (som Meny hjemme) og Trader Joe´s (som en svær helsekost-butikk, men mer fokus på matvarer enn kosttilskudd). Costco og Walmart har vi ikke vært på enda.

Jeg er glad jeg tok med litt ting hjemmefra, nesespray til barn, paracet stikkpiller, tørrservietter, og diverse andre ting jeg liker å bruke. Mye (utenom nesespray til barn) finner man jo her også eller i andre varianter, men det tar jo litt tid å finne utav ting, og butikken er kjempestore så vi finner jo aldri alt det vi skal ha. Ihvertfall ikke enda.

Været

Som ekte nordmann må jeg jo snakke litt om været også. Vi fikk ikke noe klimasjokk da vi flyttet akkurat 😜 Vi flyttet fra 10 grader og regn i Bergen, til 10 grader og regn i Cupertino. Men etter en uke kom det litt finvær, og så tilbake til regn og litt varmere. Mens nå de siste to ukene har det det flere fine dager enn regnværsdager. Mange av dagene er det over 20 grader, men det er jo ørkenområde her så det er litt kaldt på morgenen. Men det har blitt mye varmere bare på den måneden vi har bodd her.

snap.jpg

Følg oss gjerne på snap også!

Der kommer det (nesten) daglige oppdateringer om hva vi gjør i hverdagen her!

Her i USA har de forresten ikke regntøy. Det virker som om de er ute til ungene er kalde og våte og så går de inn, om de går ut i det hele tatt. Det er flere som har spurt hva det er ungene mine har på seg når de har på regnbukse, de har sett støvler og regnjakke før, men ikke regnbukse.

På skolen og i barnehagene går de heller ikke ut om det regner eller har regnet så det er vått på bakken..

Så tenker de tror vi er ganske gale i Norge! Men så sitter de heller ikke med dritdårlig samvittighet om de ikke slipper alt de har i hendene og løper ut bare solen titter frem. Det er tross alt nesten 300 soldager i året her!

Les mer om flyttingen her.