Vi flytter til Silicon Valley, California :)

San Fransisco, California

San Fransisco, California

I sommer var vi 5 dager i San Jose og Cupertino i California. Grunnen til det var at mannen min har begynt i ny jobb i Apple, og de ville etterhvert ha han på hovedkontoret deres der! San Jose ligger ca en time sør for San Fransisco på vestkysten av USA. Det føles helt uvirkelig og vi føler oss veldig heldig som får denne mulighet.. Jeg har alltid hatt en drøm om å bo i USA, om ikke for alltid, så ihvertfall for en periode. Og nå får vi altså sjansen! 😎 Det er jo ikke bare å flytte til USA. Man må ha et jobbtilbud, eller gifte seg eller være i nær slekt med en amerikaner. Man kan også få oppholdstillatelse hvis man er gift med en som har fått det, og det er jo det jeg gjør.

San Jose er “hovedstaden” i Silicon Valley, som er en dal sør for San Francisco hvor det er en stor samling av høyteknologiske firmaer. Store firmaer som Apple, eBay, Facebook, HP, Netflix osv har hovedkontorene sine der. I California er det ca 300 soldager i året, og jeg gleder meg veldig til å ikke måtte bruke en halvtime på å kle på meg og ungene før vi er ute av døren!

I starten visste vi ikke noe om når vi eventuelt ville få visum osv så derfor har vi ikke annonsert det så høyt enda. Vi ble forespeilet at visumprosessen fort kunne ta 1-2 år, men advokatfirmaet som ordner søknaden for oss sa at noen også ble trukket ut i et lotteri (ja, på ekte 😂) og da får man visum ganske raskt…. og det ble vi!

Så da solgte vi huset og jeg sa opp jobben min. Vi tenkte da først at mannen skulle flytte over i november, og finne hus til oss. Og så skulle vi flytte alle i januar. Men nå ser det ut som om vi alle får visum i januar. Jobben hans fikser leilighet til oss de første 45 dagene mens vi leter etter hus eller leilighet selv.

Vi har også begynt å se litt på Zillow (amerikanske Finn) på hus som ligger ute, men det blir mest bare titting på hva som er og finne ut hvor det er gode skoler. Vi vet jo ikke helt nøyaktig dato for overflytting enda. Men det er greit å gjøre så mye research vi kan på forhånd, slik at vi vet hva vi skal se etter.

_774209005.jpg

Ellers er det mest forberedelser her hjemme vi var gjort. Feks har vi begynt og sortert ut klær og ting vi ikke skal ha med oss. Akkurat det burde vi jo gjort uavhengig av flytting, men det er vel da de fleste gjør sånt 😝 Har fått kastet, gitt bort og solgt en hel del, men det er fortsatt masse igjen!
Siden jeg sier opp jobben min, uten å ha noe å gå til skal vi også spare pensjon til meg, samt at vi har opprettet ektepakt/særeie på huset vi kjøpte i Bergen, så jeg eier mesteparten av det.

Huset i Bergen er et lite bergenshus på Nordnes, med to leiligheter i (en på 35 kvm på en på 55) som vi leier ut. Den lille leier vi ut på Airbnb, og det store på langtidsleie gjennom Utleiemegleren.

Grunnen til at vi kjøpte det er at vi vil ha egenkapitalen vår i det norske markedet. Det var mange som trodde vi skulle flytte til Bergen da vi kjøpte det, men det skal vi altså ikke 😊