Asiatisk suppe

asiatisk-suppe.jpg

Denne suppen er kjemperask å lage og smaker kjempegodt. Jeg kaller den bare asiatisk siden den ikke er særlig autentisk til hverken det ene eller andre landet ? Og den er inspirert både av vietnamesisk, thai og japansk. Den er litt sånn "ta hva man har"-suppe, men jeg har skrevet litt forslag på hva vi pleier å bruke. Det går også an å pakke kjøttdeigen inn i wonton-ark (kjøpes i innvandrerbutikken), men da tar det litt lenger tid. Så når vi har liten tid lager vi bare kjøttdeigen og har nudler i suppen (på bildene er det både wonton, nudler og kjøttdeig, men det pleier vi ikke ha egentlig).

Til 3-4 personer.

Suppen: 1.5-2 L vann 3 ss kyllingfond Soyasaus Fiskesaus Chilisaus (sriracha saus) sintronsaft sesamolje hvit pepper

nudler

Kjøttboller: 400 g kjøttdeig 1 egg 1 ss hvetemel hvit pepper hvitløksfedd teryakisaus østersaus sweet soyasaus

Grønnsaker (forslag, trenger ikke bruke alle og kan godt bruke helt andre): minimais sukkererter gulrot løk pak choy blomkål/brokkoli

Topping: Ferst koriander vårløk purreløk chili i skiver hardkokt egg delt i to bønnespirer Chiliflak sesamolje

Begynn med suppen, bland alt og la den småkoke mens du lager resten. Hvis du har grønnsaker med lang koketid kan du ha i disse nå.

Bland sammen ingrediensene til kjøttbollene og stek de på medium høy varme. Man må forsåvidt ikke lage kjøttboller av det. Jeg pleier bare å steke det så det blir litt store biter. Kok egg om du skal ha dette i suppen, vi har ofte det for å få litt mer mat ut av det.

Ha finsnittede grønnsaker oppi suppen sammen med nudlene og kok i 4-5 minutter. Server i store skåler og sett skåler med det du vil ha av topping på bordet

LagreLagre