Orlando: Disney World Epcot

Nå er det jo en stund siden vi var i Orlando, men her er innlegget om Epcot som jeg lovet dere :) Jeg vet ikke om du er en av de som også sier Epcot Center, men jeg googlet det og det sluttet å hete det i 1994, så da prøver jeg å la være å kalle det det :p

Vi endte faktisk opp med å være i Epcot to dager! Vi kunne dratt en ekstra dag (eller to) i Magic Kingdom for å se mer der, men det var utrolig mye mer masete der. Epcot er nok absolutt den mest foreldrevennlige parken, og mens vi fortsatt har barn som ikke klager på at ting er kjedelig så tok vi den ekstra dagen vår der. Så innlegget her blir litt om begge dagene.

Det er 3 store attraksjoner i Epcot; Frozen Ever after, Soarin´ og Test Track. En stor forskjell fra Magic Kingdom er at du kan bare velge Fastpass for en av de på forhånd (hvis du ikke vet hva Fastpass er kan du lese mer om det i dette innlegget). Soarin og Test track er det 102 cm høydegrense, og vi visste ikke om Fredrik var over det, så derfor valgte vi Frozen ever after som alle kan ta. Og Fredrik liker jo Frost-filmen også. Denne attraksjonen er i "Norge"-delen. Det er forskjellige land rundt vannet, så vi la runden første dagen slik at det passet med når vi hadde Fastpass til Frozen.

Den første delen man kommer til er det mest for små barn i den delen som heter West. Her tok vi Fastpass til Nemo, men det var strengt tatt ikke nødvendig. Vi tok den tilogmed flere ganger, begge dagene.  På den siden ligger også Epcot Character spot hvor man kan hilse på Mikke Mus, Langbein og Minnie. Denne anbefaler jeg å ha Fastpass til, da det ofte var en del kø her.

En annen ting jeg ikke tenkte på var å kjøpe sånn autograf-bok. Jeg tenkte det ikke va nødvendig, men da vi stod i køen ropte plutselig Fredrik "Ånei! Vi har glemt tegnesaker". Da så han at de andre barna hadde med seg. Så det gikk vi og kjøpte det med en gang etterpå. "Heldigvis" hadde vi booket et character meal inne på The Land hvor vi skulle spise middag med Mikke Mus, Snipp og snapp, og Pluto. Så da fikk han noen "tegninger" der, i tillegg gikk vi inn igjen der de var oppstilt på andre dagen så han fikk autografer av de da. De tar bilder inne på character spoten som man kan kjøpe kjempedyrt etterpå på nettsiden. Hadde vi visst om det før hadde vi tatt en sånn pakke med alle bildene til 199$, da kunne vi tatt bilder hos alle fotografene vi så rundt omkring i Magic Kingdom foran slottet osv også, men siden vi ikke "trengte" noen bilder før vi kom til Epcot så tok vi 8 bilder til 88$. Men skal du være der et par dager, kan man like gjerne gå for den fulle pakken og få tatt bilder andre steder også.

Men autografbok syns Fredrik var veldig kjekt, så hadde han en måte å kommunisere med de på :) De som er utkledd snakker ikke, og prinsessene og de snakker engelsk.

Inne på The Land tok vi Soarin både på begynnelsen av dagen og på slutten. Da var det lite kø, og vi hadde ikke fastpass. Denne var utrolig gøy! Man satt på en benk som ble heist høyt opp i luften og så fløy man "over hele verden".

På den siden tok vi også Living with the land, Circle of Life, Journey into the imagination of Figment og så 3D filmen Disney and Pixar short film festival. Alt veldig gøy :)

På øst-siden tok vi kun Test Track (som vi hadde Fast pass til andre dagen, når vi visste at Fredrik var høy nok) og Spaceship Earth. Test track var litt i skumleste laget for Fredrik, da kjører man i en bil ganske fort. Så den vil jeg heller anbefale litt større barn, da han ikke er spesielt pysete av seg.

Så gikk turen rundt verden (vannet). Første dagen vi var her hadde vi middagsreservasjon på The Grill, men vil mye heller anbefale å gjøre det vi gjorde andre dagen! Det er masse matboder rundt vannet som selger mat fra de forskjellige landene, så da kjøpte vi bare litt mat her og der og spiste mens vi gikk rundt. I Frankrike selger de gode kaker og is, men hvis det er kø kan man like gjerne bare kjøpe i matboden nede ved veien og ikke gå helt opp :)

I de asiatiske landene kjøpte vi en rett i hvert land.  I Mexico på slutten (eller begynnelsen alt etter hvilken vei du går) har de kjempegod taco! Så spar litt appetitt til den. Her kan man også gå inn i pyramiden, og helt innerst er en liten båttur som er veldig kjekk, men ikke så lett å finne.

I Norge, som er Frost-verden, har de også Elsa&Anna meet and greet som det ikke går an å booke fastpass til. Midt på dagen var det et tidspunkt det bare var 25 minutt ventetid, men helt på slutten av dagen var det nesten ikke kø der så da gikk vi dit igjen. Med autograf-bok, og det syns han var mye gøyere. Jeg hadde håpet at de snakket norsk, men det gjorde de ikke.

Det aller siste vi gjorde var å ta Spaceship Earth som er inni den store kulen. Det er en rolig berg og dalbane. Kveldsshowet i Epcot begynte ikke før kl 21, og det ble desverre alt for sent for oss. Men sånn er det å reise med små barn :)

Vi vurderte å dra i Hollywood studios fordi der har de Disney Jr karakterene, og noen fra Biler. Men den parken er visst veldig liten enda, så vi droppet det. I år og neste år åpner det Toystory og Star wars land i HS, så da er det nok mer verdt å dra dit. Vi var ihvertfall veldig fornøyd med en ekstra dag i Epcot! Da fikk vi se så og si hele, ihvertfall det som passet oss med to små barn.

LagreLagre

LagreLagreLagreLagre

LagreLagre

LagreLagreLagreLagreLagreLagre