Orlando: Disney world Magic Kingdom

På tirsdag var vi i DisneyWorld i parken Magic Kingdom :) Det var meldt overskyet og litt regn, og jeg vurderte å bytte dag. Men da hadde vi ikke fått noen bra Fastpass (se mer om det innlegget mitt her) eller middagsreservasjon. Dessuten så vi ikke noe mer til regnet enn at det var noen dråper på bilen om morgenen.

Hvis man bor på et Disney resort inne på området kan man ta shuttlebuss bort og komme helt til porten, slik jeg gjorde sist vi var der. Men nå måtte vi kjøre inn, ta en shuttlebuss fra parkeringen til en båt (eventuelt monorail), og så båten over til inngangen. Vi var på parkeringen litt over 9 da parken åpnet, og da brukte vi litt over en time før vi var helt inne :P

Da vi kom inn gikk vi opp Main Street og så på showet som begynte utenfor slottet kl 10.30. Kl 11 var det en miniparade (denne gikk flere ganger om dagen), som ble avsluttet med at karakteren kom og danset i gaten med barna. Fredrik syns dette var kjempegøy, og snakker fortsatt om at han fikk High Five av Herr Utrolig (han har sett den filmen flere ganger).  Etter det gikk vi til høyre og inn i Tomorrowland hvor vi hadde fastpass på Buzz Lightyear. Uten fastpass vet jeg ikke om vi hadde tatt noe i det hele tatt omtrent. Det var mye ventetid på de aller fleste attraksjonene, type 80 minutter. De mest populære til små barn sier de er Buzz Lightyear, Peter Pan og 7 dwarfs mine train. Vi fikk til de to første, men siste var fullbooket.

Jonas var faktisk med på Buzz Lightyear. Attraksjonene som har "any hight" (og det er faktisk en god del) kunne babyer også være med. Selv om han ikke hadde noe særlig glede av det da. Det er vognparkering rundt de fleste steder, men det er ikke lov å låse vognene fast i noe siden personalet må kunne flytte dem. Vi hadde også med bæresele.

I Tomorrowland tok vi Buzz Lightyear, Astro Orbiter og Monsters inc (denne hadde vi fastpass på, men det hadde ikke vært nødvendig da det var en full sal som fyltes opp hele tiden). Etter det var Fredrik så giret at vi gikk ned igjen til Main Street og spiste en is mens vi ventet på paraden kl 15.

Paraden var virkelig et høydepunkt! Den er jo magisk :) Fredrik vinket og smilte gjennom hele. Etter paraden hadde vi bestilt middag på The Crystal Palace, hvor Ole Brum og vennene gikk rundt inne i restauranten. Det ligger rett ved siden av baby Care center hvor de har et veldig fint ammerom. Man kan amme hvor som helst altså, men min lille klarte ikke å finne roen til å spise midt blant alt bråket rundt omkring. Ammerommet har dempet belysning, lukkede dører og svære lenestoler man kunne snu bort og gynge i.

Etter middagen gikk vi opp i Fantasyland hvor vi hadde fastpass til Peter Pan, så tok vi en vanlig karusell med hester rett bak slottet.

Da hadde vi brukt opp fastpassene våre så vi gikk til en automat og så hva som var ledig, og fikk booket til Under the Sea (den lille havfruen). På det tidspunktet sov Jonas i vognen, så den tok bare jeg og Fredrik. Jeg fikk ikke tatt så mye bilder inne på attraksjonene siden vi da hadde nok med å holde orden på barna. Og det var faktisk det vi rakk av attraksjoner! Men da har vi tatt det stille og rolig, uten å pushe grensene for noen. Vi slappet av når vi trengte det og ingen bikket over, og vi var godt fornøyd selv om vi bare var i ca halve parken.

kl 19.15 var det kveldsshow ved slottet. Det var lys, musikk og til slutt litt fyrverker. Det store fyrverkeriet var kl 20, og vi hadde egentlig ambisjoner om å se det (jeg hadde med meg stativ og alt :p).  Men halvtimen mellom lysshowet og fyrverkeriet ble desverre for lang for Fredrik. Jonas sov i vognen hele tiden. Så da bestemte vi oss for å dra tilbake før køen. Han sovnet nemlig i armene til pappaen. Jeg fikk sneket på han bæreselen slik at det ikke ble så tungt å bære (den tåler jo faktisk 20 kg selv om han så litt svær ut i den).

Fyrverkeriet startet akkurat idet vi gikk av båten, så jeg fikk knipset et par bilder. Men da uten stativ. Jeg la kameraet på rekkverket bare.

Siden Jonas sov i vognen og Fredrik i bæreselen, bestemte vi oss for å gå til bilen istedenfor å ta shuttlebussen (hvor vi måtte pakket sammen vognen og tatt han ut av bæreselen). Det tok ikke mer enn 5-10 minutter, og da vi satt oss i bilen var vi egentlig veldig glad for at vi ikke skulle stå i en eviglang kø for å komme oss avgårde :)

Mine beste tips for å dra til Magic Kingdom med små barn (mine er da 3.5 år og 4 mnd):

  • Senk skuldrene og ikke ha ambisjoner om å dra gjennom hele parken på en dag. Gå evt flere dager eller hold deg på høyre side av Main Street hvor det er mest for de minste.
  • Bruk Fastpass! De kan bookes 30 dager før (eller 60 om du bor på Disney resort), og de beste går først. (Anbefaler også den amerkanske facebookgruppen Disney World Junkies hvor du kan spørre "ekspertene" på DisneyWorld om hva de feks tenker om planene dine, eller hvilke fastpass som er lure til barn i forskjellig alder).
  • Bestill middag. Det er mye folk overalt, og det er greit å ha en bordbestiling å gå til. Disse kan bestille flere måneder i forveien, og "character meals", hvor det går figurer rundt på restauranten er grei underholdning for de små.
  • Sjekk kalenderen på nettet for å se når det er show og parader etc. Det er også brosjyrer og kart ved inngangen.
  • Vogn og bæresele. Det er ikke lov å ha med svære vogner, så sjekk målene på forhånd. Ellers ville 3.5åringen også sitte i vognen utpå ettermiddagen da han begynte å bli sliten. Det går an å leie både vogner og traller (til større barn) der.
  • Ha med matpakke. Det var veldig greit å kunne gi han en skive eller en pannekake uten å måtte stå i kø i løpet av dagen.
  • Om du har baby som er nysgjerrig og ikke finner ro til å spise finn et Baby Care center, der har de ammerom, spiserom (med barnestoler og tv til eldre søsken) og stellerom.