Orlando: Forberedelser del 1

Om 3 uker drar vi til Orlando!! Da jeg lå gravid og dårlig for mange måneder siden bestilte jeg 4 billetter med Norwegian. Vi har ikke vært på skikkelig langtur siden før Fredrik ble født, så nå følte jeg det var på tide og jeg trengte noe å se frem til når jeg lå der i sengen :)

Denne gangen har vi forberedt litt mer enn vi pleier, uten at vi har planlagt ferien til den minste detalj.

Hus Det er ikke så aktuelt å bo 3 uker på et hotellrom med så små barn. Så vi har leid et hus i Encantada Resort i Kissimee rett utenfor Orlando, ved siden av Disney World. Det har 3 soverom og et lite basseng i hagen, samt at det er større basseng på fellesområdet. Vi har ikke leid på hjemmesiden, men av private på Finn.

For det betaler vi 15 000 kr, pluss at vi kommer til å betale for å få bassenget i hagen oppvarmet til babysvømmetemperatur, det koster rundt 80 kr dagen.

Bil Bil må man ha i USA. Vi valgte å leie hos Avis, selv om man kan få det billigere andre plasser. Så ville mannen (som er han som skal kjøre) leie hos et firma han kjenner, og som har norske kontor i tilfelle noe skulle skje. Planen var også å ta med bilstoler til begge. Vi trodde jo Fredrik skulle sitte bakovervendt fortsatt, og i utlandet er det som regel ikke det etter det første setet. Men så snudde vi han nettopp. Så vi diskuterer litt om vi skal leie seter til begge, en av de, eller ta med oss til begge.

DisneyWorld er jo nesten obligatorisk å gå i når man er i Orlando. selv om det er sviiindyrt. Vi valgte 2 dager (man kan bruke billettene med opp til 2 ukers mellomrom hvis man vil), uten park hopping (så en park pr dag). Og går da en dag i Magic Kingdom og en dag i Epcot center. Skulle vi hatt en dag til hadde vi valgt Hollywood Studios. Men det får bli neste gang :) Man kan kjøpe billetter på hotellene og resortene der også, men de er ikke noe billigere enn å kjøpe på nettsiden, og man får da ikke benyttet seg av Fastpass-muligheten før man er der nede.

Når man har kjøpt billetter (uansett om det er på hjemmesiden eller andre steder), så bør man lage sen en profil på nettsiden og gå inn på My Disney experience. Kjøper du billettene andre steder så linker du serienummeret til billetten her, og kjøper du på nettsiden er de linket allerede. Gå da inn på FastPass+. Du må da vite hvilke dager du har tenkt å gå hvor, for å sjekke når det vanligvis er mye folk der kan du se på denne kalenderen, januar er lavsesong så det er flaks for oss :) Men fra 30 dager før du skal dit kan du booke 3 foran køen-pass pr dag! Det er helt gratis og noe alle burde gjøre, men ikke alle vet om. Man booker da en tid hvor man få gå foran køen på akkurat den attraksjonen. Hvis du bor på et av Disney resortene får du booke 60 dager før, og derfor er noen av de mest populære ofte tatt fort. Vi ønsket feks å booke på Seven dwarfs mine train, men den var full. Så vi endte opp med : Buzz lightyear, Monsters inc (begge i tomorrowland) og Peter Pans Flight (Fantasyland). Ideelt sett bør du booke 3 stk om morgenen (feks 10, 11 og 12) i samme "land", for når du har brukt de opp kan du booke 3 nye i appen eller kiosken i Disneyworld når du er der. Meen, vi reiser med en 3 åring, som trenger mat, vil se paradene og ikke er høy nok til en god del ting. Så derfor ble det disse. Vi har heller ikke bestilt bord til middag. Jeg hadde lyst på gå på en Character meal i Cindarella castle, men det var fullt. Så da må jeg se på litt andre steder det går an å spise (vanlige restauranter).

Neste blir å booke til Epcot senter, men det er mer enn 30 dager til enda. Vi hadde tenkt oss til Universal studios også, men når vi så at Fredrik ikke var høy nok omtrent noe der (102 cm), så dropper vi det og drar på SeaWorld isteden. Selv om alle sånne "dykke med delfiner"-ting er fra 6 eller 10 år, så er det fortsatt mye å se på der for han.

Nascar Mannen har bursdag når vi er der og gaven fra oss er at han får kjøre Nascar Race car på Speedway Daytona! Det er 1 t og 20 min fra der vi bor. Han får kjøre i 8 minutter selv på banen, men hele opplegget med treningen og sånt tar 3 t. Så da må jeg bare klare å underholde barna alene der på den tiden :p Han vet om at han får det, så derfor kan jeg skrive den her. Jeg måtte nemlig spørre han om det var noe han ville ha. Litt kjedelig å kjøpe en så dyr gave også var det ikke så spennende..

LagreLagreLagreLagreLagreLagreLagreLagre

LagreLagre