*Sponset* - P&G Olympics Norway

Reklame

En av de viktigste oppgavene for oss foreldre er å gjøre barna våre trygge på seg selv. Så trygge at de kan gjøre det de har lyst til, følge sine drømmer, uten å tenke på fordommer!

P&G ønsker å sette fokus på dette i forbindelse med Vinter-OL 2018. I videoen over kan du se barn med ulike utfordringer gjøre det de liker, og foreldrene som støtter dem uansett.

Nå er mine barn ganske små, men allerede ser vi betydningen av å lære 3åringen å tro på seg selv. Vi ser en liten gutt som kan og vil masse, men innimellom holder seg selv tilbake. Vi må gi han tryggheten til å tørre likevel :) Når han blir større skal han ikke bare stå imot seg selv, men andres holdninger også. Da håper jeg han har verktøyene til å ikke bry seg om dette.

Jeg hadde mange guttevenner da jeg var liten, og jeg fikk ofte høre at jeg ikke kunne gjøre forskjellige ting fordi jeg var jente..Men fant heldigvis fort ut at det ikke var noe i veien for en jente å for eksempel spille dataspill eller klippe håret kort (men når jeg ser på bildene idag, kunne jeg godt vært foruten det siste :p). I Norge er det ikke det aller verste å være jente, men i mange andre land møter de mye større fordommer enn hva jeg har møtt på.

"Tenk hvis verden kunne se hva foreldre ser" avslutter de videoen med. Kanskje en ønsketekning, men en påminnelse om at man skal støtte hverandre og ikke ha fordommer om hva feks homofile, mørke, handikappede, lave, høye, tykke, tynne ja hvem som helst egentlig, kan gjøre. Så derfor bør vi lære barna våre at de kan, uansett hva, og det kan alle andre også :)

Innlegget er skrevet i samarbeidet med P&G