Høstvær!

Nå er det ingen tvil om at høsten er her ihvertfall. Det vil si, den har jo vært her en stund, men med nyfødt så går ting litt hus forbi, hehe. Det er jo tilogmed litt frost om morgenen. Neste år håper jeg på å få tatt fine høstbilder med begge guttene. Jeg må bare bli litt mer kjent i nærområdet så jeg vet hvor de skikkelig fine fargene er. Vi har en tendens til å gå de samme turene hver gang. Men nå er vi også begrenset av hvor vi får med oss vognen. Kan selvfølgelig ta på meg bæresele også, men jeg venter på en bærejakke i posten enda.

Jeg har sett mange fine høstbilder der menneskene på bildene har strikketøy på seg. Det er så nydelig, men når jeg er frysepinn (og livredd for brystbetennelse), og Fredrik nettopp har hatt influensa, så tar vi ingen sjangser.

Jeg har også sett en del fine bilder av babyer i kurver ute, også med strikketøy pluss et teppe. Men syns fortsatt det er for kaldt! Det er jo bare et par grader ute liksom. Dessuten er det ikke sååå lett å ta bilde av egne barn uten andre voksne med.

Denne gangen hadde jeg med meg 50mm linsen ut, vanligvis når jeg skal ta portrettbilder bruker jeg en 105 mm, men den veier ganske mye og er veldig stor. Også var det lenge siden jeg hadde brukt 50mm. Men jeg må si jeg liker 105mm bedre til å ta bilder med ute. Man kan stå ganske langt unna og likevel ser det "nærmt" ut.

Jeg hadde håpet at alle klærne til Fredrik fra i fjor skulle passe ut sesongen i år også. Høstklærne er i knappeste laget, og flere av luene måtte pensjoneres. Så får jeg krysse fingrene for at vinterdressen holder til januar ihvertfall. Så kan jeg kjøpe ny på salg. Han bruker str 104 i de fleste klær nå, mens yttertøyet er i str 98, med unntak av en parkdress som vi kjøpte i 104 siden vi hadde en på lån i 98. Men kjedelig å kjøpe masse nytt i str 104 og så er det for lite neste høst. Her på Østlandet er det jo faktisk ikke sånn at man bruker høstklær hele året slik som i Bergen :p