10 sparetips for barnefamilier

Reklame

Idag vil jeg gir dere mine beste sparetips for å få pengene til å strekke til, men fortsatt leve slik man har lyst.

1: Gjør storhandel

Fryseboksen fyller vi med fryst kjøtt, som er billigere enn ferskt og har da alltid noe vi kan ta opp. I tillegg lager vi alltid mer enn vi trenger og fryser i plastbokser. Med storhandling slipper man alle impulskjøpene som man gjør når man er sulten.

Grønnsaker holder seg lengre ved å oppbevare de i kjøleskapet, og da er det bare småting vi trenger som regel til ukeshandlingen, og denne kan gjøres feks etter barna har lagt seg.

2: Kjøp klær til barna på salg

I januar og juli (og ellers i året om man følger med) har de store salg i alle butikker. Ved å se litt på vekstkurven kan man se ca hvor store barna kommer til å være til vinteren og kan kjøpe størrelser etter det. Det eneste vi ikke kjøper  mye før det skal brukes er sko, for det er helt umulig å forutsi størrelsen på. Men både vinterdresser, parkdresser og regntøy kjøper vi på 40-50% rabatt.

3: Let opp gode tilbud på ferier

Ikke bare klær og utstyr det er salg på, flyselskapene kjører også salg innimellom! I tillegg kan det være lurt å høre om feks venner og familie har hytter og hus dere kan låne eller leie billig. Og eventuelt lånt ut det dere selv har.

4: Selg ting du ikke bruker på Finn

Super måte å spare miljøet og få inn litt ekstra penger!

5: Kjøp utstyr på Finn

Det finnes også lokale kjøp, salg og byttegrupper på Facebook som det kan være lurt å følge med på. Vi fikk gratis balansesykkel til gutten i en sånn gruppe.

6: Lag busjett og hold deg til det

Forslag til budsjett kan man finne på nettet. Men vi har gjort det ved å se på kontourskrifter for de siste måneden og se hva vi bruker og så se hvor vi eventuelt kan spare inn. Veldig ofte er det matposten som kan spares inn på.

7: Sett av penger på egne kontoer til faste avgifter og buffer

Ha faste trekk som går til regningskonto og bufferkonto, av budsjettet ser du hvor mye du har råd til å sette av, selv om de faste utgiftene får du ikke gjort så mye med.

8: Samle smålån

Ved å samle smålån til et større lån oppnår man bedre rente, og dermed penger spart. På Sambla.no kan man sammenligne og få tilbud fra 9 forskjellige banker med rente fra 7.5%.

9: Gå gjennom forsikringer

Forsikringer er noe som er viktig å ha, men det er stor forskjell i pris mellom selskapene. I tillegg kan det hende man får bedre pris pga foreninger man er med i og lignende, så det er lurt å sjekke opp.

10: Ikke vær for streng med deg selv

Jeg ihvertfall syns det er lettere å holde noe som ikke er for strengt. Husker jeg skulle slanke meg en gang og spiste bare lettprodukter, ingen smør og fløte i maten og ikke godteri. Det holdt ikke lenge for å si det sånn!

Så kjøp deg innimellom noe fint bare fordi du har lyst på det, sett gjerne av en post i budsjettet til det :)

Innlegget er sponset av Sambla.no

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre