Rask vietnamesisk pho-suppe

Skal man lage denne suppen på "ekte" vis koker man først kraft på kjøttet du skal bruke i suppen, men ved å jukse litt og bruke kraft eller fond man har fra før så slipper man å bruke noen timer på det først. Til 2-3 personer

Suppen:

 • 1 løk
 • 2-3 cm ingefærrot
 • 1 kanelstang
 • 2 stjerneanis
 • 2 nelliker
 • 1 ts hele korianderfrø
 • 1.5 L kraft (eller lik mengde vann og 2 ss fond)
 • 1 ss soyasaus
 • 1 ss fiskesaus
 • 1 gulrot

Del løken i 4, skrell ingefæren og del den i terninger. Stek dem på høy varme i en tørr stekepanne så de får svarte flekker. Eventuelt grill dem litt. I en tørr panne steker du også kanelstang, sterneanis nelliker og korianderfrø til du kjenner god krydderlukt. Hvis du ikke har hele krydder, så kan du også bruker pulver isteden og ha i suppen som smakstilsetning. Kutt gulroten grovt og legg alt i en gryte. Fyll på med kraft, soyasaus og fiskesaus. Småkok i en halvtime mens du lager til tilbehøret og sil suppen når den er ferdig. Smak eventuelt til med mer soyasaus og fiskesaus.

Tilbehør (forslag):

 • Flatbiff eller kylling (brukt i suppen kraft som passer til kjøttet du skal bruke)
 • 1/2 pakke risnudler eller andre nudler (jeg fant noen som lignet veldig på spaghetti som var gode, men de fleste typer kan egentlig brukes)
 • 1 chili
 • Ferske urter: feks koriander, Thai basilikum, mynte
 • 1 lime
 • 1 vårløk
 • Sopp
 • Bønnespirer eller andre spirer
 • Sauser: feks Sriracha saus, hoisin saus, chili olje, sesamolje

Hvis du bruker rødt kjøtt anbefaler jeg å legge kjøttet i en blanding av 1 ts bakepulver og vann så det dekker i 20-30 minutter og så steke det så blir det hurtigmørnet. Stek kjøttet raskt og legg over i suppen og kok videre. Kok nudlene etter anvisning på pakken, gjerne med en ts grønnsaksbuljon i vannet. Del limen i 4, hakk vårløk og ferske urter, skjær chilien i skiver og  legg i en skål sammen med spirene og sett på bordet sammen med sausene du ønsker å bruke. Del soppen i biter og stek den på høy varme i smør. Legg nudlene i bunnen av skålen, ha suppe, kjøtt og sopp over. Og til slutt det ferske tilbehøret og evt saus. Det er greit å ha tilbehøret stående på bordet bare, så kan den som skal spise velge hva de vil ha på og hvor sterkt det skal være. Som dere ser på bildet har ikke jeg chili på min :p