København med barn del 1

Tivoli copenhagen Vi tjuvstartet sommerferien i slutten av mai med å reise til København en langhelg. Siden det er et mareritt å bo på hotell med en 1.5 åring (være stille etter kl 19 liksom), leide vi en kjempefin leilighet på Airbnb. Da letet vi litt etter en 3roms leilighet som hadde både reiseseng og tripp trapp stol (og den hadde faktisk en trille også, men vi tok med egen vogn). For det betalte vi 3700 kr for 3 netter. Det lå 10 min å gå til en togstasjon, og 30 min å gå til Tivoli/Hovedbanegården, og hadde masse butikker og restauranter i nærheten. Første kvelden hentet vi vi take away på Sticks´n´sushi, og det var bare helt fantastisk god mat! Det var sushi og små grillspyd. De skulle virkelig hatt noe slikt i Norge.

Første hele dagen vi hadde dro vi i Tivoli. Bildet over er fra Pariserhjulet :) Tivoli var en stor suksess. Fredrik elsker jo fart og spenning. Og som mannen min så fint sa, jeg måtte nyte å være på tivoli med han nå, for det var siste året jeg var modigere enn Fredrik. Og det stemmer nok det.TIvoli københavn

Her i den lille berg-og-dalbanen satt det et større barn og grein to rader foran, mens Fredrik satt bare og lo. Det var 2årsgrense på den egentlig, men det var ikke høydekrav så da tenkte vi det fikk gå greit. Det var ingen som spurte hvor gammel han var, og han er jo like høy som andre 2åringer.

I Tivoli er det gratis inngang, og man kan enten kjøpe heldagspass for turene, eller enkeltbilletter. Vi så kjapt på hvor mange ting han faktisk kunne ta, og hv vi trodde vi hadde tid til, og fant ut av det ville blir omtrent det samme om vi kjøpte enkeltbiletter eller pass. Så da kjøpte vi et Turpass (som det het) med ledsager. Det kostet det samme som to turpass, men begge båndene ble satt på barnet slik at man kunne velge hvilken voksen som skulle være med. Og så kjøpte vi bare enkeltbilletter på de få tingene alle 3 skulle ta samtidig :)

Anbefaler forresten å ta med en sykkellås for å låse vognen med hvis man skulle få lyst å kjøre karusell alle sammen. Og så tok vi bare med oss veske og kamera.

Middag spiste vi på Bror Ante, som ligger ikke så langt å gå fra Tivoli. Vår venn iPaden gjorde det mulig for oss å spise en 4 retters middag :p Veldig god mat der også. Resuranten er en Michelin Bib Gourman restaurant  (for de som vet hva det er), og de hadde faktisk barnestol! Men ikke stellerom desverre, men det er vi på ingen måte avhengig av lenger da vi bare byttet bleie i vognen da vi kom ut etterpå og så sovnet han i vognen på vei tilbake.