Sommermat

sommermat_grill5 Det blir litt matinnlegg for tiden, hehe. Men jeg har endelig fått motivasjonen (og tiden) tilbake til å lage litt mer spennende mat. Og ikke bare babymat. Nå spiser Fredrik alt vi spiser, og hvis han ikke spiser så mye så får han heller litt mer kvelds bare.

17.mai-helgen hadde jo helt strålende vær, og da lagde vi beer can chicken! Oppskrift på det finner du her.

Det smaker kjempegodt, men ser litt groteskt ut når det står en penetrert høne på grillen din liksom. Siden det var 2. pinsedag var heller ikke butikkene åpne, og da måtte vi lage burgerbrødene også. Jeg er egentlig ikke så husmor at jeg lager egne hamburgerbrød, men de ble faktisk helt utrolig mye bedre enn kjøpte. Så kanskje jeg må gjøre det flere ganger.

sommermat_grill2

Oppskriften har jeg ikke funnet på selv, men brukt Trine sin. Jeg lurte litt på om jeg burde hatt noe grovt mel i, men det får bli en annen gang. De var ihvertfall veldig gode med bare hvetemel også, uten at de smakte pølsebrød.

sommermat_grill3

Når kyllingen er ferdigstekt er det bare å rive den fra hverandre som pulled pork (i den linken finner du også oppskriften på hjemmelaget grillkrydder og bbq-saus). Når den grilles skal den stå på indirekte varme, og da er det lurt å sette en sånn aluminiumsform under risten. Det glemte vi denne gangen, og da vi skulle svi av grillen etter bruk stod det faktisk og brant et bål av fett i 10 minutter etterpå :p

sommermat_grill4

sommermat_grill1 kopi

I tillegg til kyllingen hadde vi bbq-saus, cherrytomater, salat og rødløk, men man kan jo bruke alt man vil av tilbehør. Mannen skjærte også opp litt chili fra hagen (ikke alt på bildet altså :p resten brukte vi til kryddersmør som vi har i fryseren), men det blir litt for sterkt for min del!

sommermat_grill1