Grillmarinade *oppskrift!*

Marinade_kjøtt_grill1 //Grillspyd med sjarlottløk, marinerte grytebiter og chorizopølse//

Nå har vi grillet hele helgen, og jeg tenkte å dele en superenkel grillmarinade med dere. Jeg bruker den på både grillspyd, koteletter og biff av forskjellig slag, men syns den passer best til rødt kjøtt. Jeg kjøper aldri ferdigmarinerte greier siden det fort smaker veldig salt. Her kan du regulere saltinnholdet selv og det er ingen skumle e-stoffer.

  • 0.5 dl matolje (feks raps)
  • Rødvin (nok til at det dekker kjøttet)
  • 1 ss rødvinseddik eller sitronsaft
  • 1 ss brunt sukker
  • 1-2 ts tomatpure
  • 1 liten neve ferst timian (evt 1 ss tørket)
  • 1-2 pressede hvitløksfedd
  • salt
  • pepper

Legg kjøttet i en plastbolle eller form, gjerne ikke så veldig stor slik at du ikke må ha så mye væske. Bland alle ingrediensene over kjøttet og sett i kjøleskapet over natten, eller la stå på benken en times tid. Hvis du har det i kjøleskapet, ta det ut et par timer før det skal grilles slik at det er romtemperert. Jeg pleier å bruker masse pepper, og ikke så mye salt. La de ligge i væsken til de skal grilles :)

Brun kjøttet på direkte varme, og legg over på indirekte varme etterpå.

I denne linken finner du oppskrift på  en supergod bbq-saus også. Det er også oppskrift på pulled pork som tar litt lenger tid å grille, hehe. Hjemmelaget potetsalat kan du lage ved å følge coleslaw-oppskriften i samme link, men bytte ut kål med poteter og gulrot med purreløk :)

Jeg håper vi får grillet masse i år! Det er nemlig noe av det beste jeg vet.

Her er oppskrift på Jack-daniels glaserte spareribs, og beer can chicken. Ellers må jeg finne ut hva "brisket" er på norsk, så jeg kan lage det også :p Så hvis noen vet det, si gjerne ifra!