20 måneder!

20160418-april_064-Edit //Hjelper til :) //

Eller 1.5 år som jeg kommer til å si til han blir 2, hehe :) Men for alle småbarnsforeldre er det stor forskjell på 16 og 20 måneder!

Her er det faktisk veldig stor forskjellig. Han er blitt mye flinkere motorisk. Men den største forskjellen er språklig. Han har fått helt vanvittig mye ord i det siste, og snakker i korte setninger. Vi kan feks si "Det er Hanna" Så vet han at det er Hanna. Dvs han løper etter henne og sier "Hanna, hanna!! Hei Hanna!!!!" Så stakkars Hanna blir livredd, hehe.

Og han kan si lenger og lenger ord. Feks sier han hvitløksbrød og ostehøvel. Jeg testet det idag, for å sjekke om han sa det. Det stod 16.32 på klokken på ovnen, så jeg pekte på det og leste opp, og jammen sa han ikke "seistentettiko". Ikke at han vet hva det betyr da, men det var litt morsomt at han sa det.

Han har også begynt å få humor. Han sier "NEEEEEIII!" på en sånn overdreven måte når han mener "nå tuller du!". Feks har han alltid kalt figuren på vannflasken sin krokodille, men her en dag når jeg snakket om det sa han "NEEEEEEEEI.. dinosaur!". Og når vi lekte bukkene bruse og mannen sa "Hvem er det som tramper på  min bro?"  Sa svarte Fredrik "Det er troll!" så spurte jeg "Er det ikke bukkene bruse?"  "NEEEEEEI!  Det er troll!".

Han bruker forresten samme type nei (som er forskjellig fra når han bare svarer nei på om han vil ha noe feks) når han vet han ikke har lov til noe. Her om dagen stod jeg på kjøkkenet, så hørte jeg han si  fra stuen " Sitte bordet? .... NEEEEEEEI" og så gjentok han det et par ganger, så jeg kikket inn til han og jammen satt han på bordet, men han visste at det ikke var lov :p

Han er fortsatt ganske umulig å ta bilder av fordi han bare si er"bilde bilde" også vil han se. Men han skjønner ikke helt at jeg må ta noen bilder først før det er noe å se.

Så derfor blir det litt snikbilder her og der, hehe. I helgen tenkte jeg å prøve å få tatt bilder av han med studioblitzene mine.. men jeg tør ikke love noen fremvisbart resultat siden han er litt over gjennomsnittlig aktiv om dagen, hehe. På torsdag skal jeg ta  nyfødtbilder :-D Det blir spennende, og babyer ligger heldigvis i ro når de er så små :)