18 måneder!

20160222-februar_182 Nå kan jeg definitivt ikke skrive baby lenger, for nå er det jo en liten gutt :) Eller stor gutt heter det vel også. På 18måneders kontrollen var han 83,5 cm og nesten 13 kg. Litt over gjennomsnittet i forhold til alderen, men da er det jo ikke tatt hensyn til at han er prematur (jeg aner ikke om man skal ta hensyn til det heller nå da).

Lille bustetroll er nysgjerrig og god, men har også veldig sterk vilje. Noe av det gøyeste han vet er å hoppe i sofaen og lenestolen, mens mamma har hjerte i halsen. Men han har faktisk ikke falt ned en eneste gang. I følge pappaen hoppet han en gang ned mellom stolen og veggen foran vinduet, og da måtte han dra ut sofaen får å få han løs.

Han har også fått masse flere ord, og har begynt å sette de litt sammen også. Språklig har det skjedd utrolig mye de siste 2 ukene bare. Når vi spurte "hvor er pappa?" Svart han "Der er pappa!". Det var den første setningen hans, nå kommer det små 2-ordsetninger hele tiden, om enn ikke helt gramatisk korrekt, hehe. Når jeg hjelper han å hoppe ned fra ting sier han "mer hoppe", og når han finner ting i gangen sier han feks "jakke mamma" eller "sko pappa".

Han babler også veldig mye vi ikke forstår. Også har han enkelte ord som er litt rare. Feks har vi et sånt refleksbånd som man kan strekke så det blir stivt (hvis du skjønte hvilke jeg mente), og når vi tar det opp så sier han "bei!". Samme med sprøyten han får tran i. Når han har fått tar han ofte sprøyten, drar den opp og si er"bei!".

Han kan peke på de fleste familiemedlemmene (tanter, onkler, besteforeldre osv) i fotoboken, og de fleste dyr med tilhørende dyrelyder. Han er kjempeglad i sangkortene sine, så glad i de at flere av de har han spist av hjørnene på.

Men han vet veldig godt hvilke sanger som hører til  hvilke kort, og kan de fleste bevegelsene.

20160219-februar_142

Da jeg hentet han i barnehagen en dag satt de så fint rundt bordet og perlet. Han sitter nemlig ikke så lenge i ro for å tegne, så da kjøpte jeg med et sett fra lekebutikken. Det er et brett med hull i og perler med en liten stang på. Supert å trene finmotorikken! Helt til han blir lei og begynner å hive perlene rundt omkring :p

Det står 3 års aldersgrense på de pga små deler, så han får aldri holde på med det uten at vi sitter ved siden av. Men bortsett fra det så er det helt supert.

Det er litt stille fra meg for tiden, med full jobb og en nettbutikk på si som plutselig begynte å gå veldig bra så tar det mye av tiden :) Jeg prøver også å få gjort mer på fotobøker og album slik at det ikke noe er noe som henger igjen når jeg blir pensjonist. Jeg legger innimellom ut på hobbybloggen min også, den er på engelsk nå men det overlever dere vel.