Barnehagestart!

20150804-barnehagestart_013 Da har vi fått en barnehagegutt i hus :) Har hatt en veldig rolig tilvenning, siden jeg har fri denne uken og så har mannen min fri i 4 uker. Så tenkte gradvis opptrapping til fulle dager til begge to skal i jobb.

Han går på en avdeling med 15 barn og 4-5 voksne, og de er opp til 2 år (begynner på storebarnsavdeling året de fyller 3). Vi har blitt godt tatt imot der, og idag er han der alene litt for første gang. De skal prøve å legge han også, så satser på at det ikke blir full baluba :p Fredrik kan si ifra for å si det sånn. Ellers så syns jeg alle de andre er veldig store. Men han er jo den yngste der. Heldigvis er han ganske motorisk, selv om han ikke går uten støtte enda. Så kommer han seg fint rundt.

Vi har fått lister av barnehagen om hva de ønsker vi skal ha der, i tillegg ligger det jo en million sånn rundt om på nettet. Så vi har handlet ganske mye allerede. Helt sikkert alt for mye. Men en del ting er det greit å ha to av, for det er litt kjedelig å ha lyst å gå ut hjemme, og så kan vi ikke fordi alt ligger i barnehagen

utstyr barnehage

//1. Janus lekedress i ull str.80 / 2. Kivat tynn bomullslue str 1 / 3. Fjellreven Kånken Mini ryggsekk med bryststropp (må kjøpes i tillegg) / 4. Mokkasiner med skinnsåle fra Lindex / 5. Polarn o Pyret parkdress str 80 / 6. Stonz med fleecefor str L / 7. Reima todelt regnsett str 86 //

utstyr barnehage 2

// 8. Didrikson vindjakke str 80 / 9. Mini a ture anorakk str 86 (stor i strørrelsen!) / 10. Didrikson forede regnvotter //

I tillegg har vi kjøpte masse 3 for 2 bodyer, joggebukser og gensere på Lindex som han kan få skitne ut og lage hull i. Alt som er str 80 har vi brukt en stund, mens 86 har vi kjøpt nå. Det er fortsatt litt stort. Mini a ture anorakken kan han nok bruke til våren også, for den var kjempestor i størrelsen. Men det er ikke en lekejakke :p Den er lyseblå, så jeg har sagt til mannen at har får ta på han noe annet når han skal i sandkassen.

Vi er ikke blant de mest nervøse foreldrene, selv om det er litt rart å sende han i barnehagen alene. Men vi måtte le litt igår da vi skulle på pauserommet og Fredrik skulle være inne på avdelingen uten oss og de var veldig på at de kunne komme å hente oss etter 5 minutter hvis vi ville. Vi sa at det gikk nok helt fint. Da vi kom tilbake 20 minutter senere hadde han ikke registrert at vi hadde vært vekke en gang omtrent. Selv om vi sa hadet altså.

20150804-barnehagestart_020

//Sliten etter en "lang" dag i barnehagen (2 timer, men har var helt utslitt etterpå)//