Bilsete nr 2: Maxi Cosi 2way pearl

2way pearl kollasje For ikke lenge siden gikk vi over til bilstol nr 2. Selv om Fredrik ikke veier over 13 kg enda, så var selene kommet på undersiden av skuldrene. Noen sier at ikke har så mye å si når de sitter bakover, men bruksanvisningen sa at de skulle være på linje med eller over, samt at når vi strammet selene så det ut som om han ble klemt sammen som en reke. Så da var det på tide på bytte.

Valget falt på Maxi Cosi 2way pearl. Hadde vi hatt den første bilstolen som heter Pebble kunne vi brukt samme base, men vi hadde cobriofix :p så da måtte vi ha ny base også desverre.

Vi valgte dette setet fordi det har fått veldig god omtale av Forbrukerrådet, det er også laget etter den nye i-size standarden, dvs det er godkjent til barnet er 105 cm (og ikke 18 kg som de andre setene). Siden Fredrik ikke akkurat er liten, ser jeg fint for meg at han når 18 kg før han er 4 år.

Setet kommer også godt ut i Forbrukerrådets liste over de beste bilsetene (selv om alle setene på listen er god nok). Se hele listen her.

Skjermbilde 2015-07-23 kl. 11.58.47

 

Det er godkjent for bruk fremover etter 15 mnd, men vi kommer ikke til å snu han frem før han er så nærmt mulig 4årsdagen som mulig. Forbrukerrådets anbefaling for kombistoler gjelder også bare ved bruk bakovervendt.

Noe av det jeg liker veldig god med dette setet er at det lett kan legges bak i liggestilling. Når de er så små er det lett for at hodet faller frem når de sovner, og da er det veldig greit at det finnes liggestilling og sittestilling.

image2

Her er setet i liggestilling og er omtrent samme vinkel som de minste babysetene. På det øverste bildet i innlegget kan du se på liggestilling og sittestilling.

Setet var lett å få inn i bilen og sette på plass. Og det er indikatorer som viser om man har satt setet riktig oppi basen. Det eneste jeg synes er litt negativt er at selen ikke er i 5 løse deler. Det er 5-punktssele, men de henger sammen oppe og nede på hver side hvis dere skjønte hva jeg mente. Slik at selene må over armene igjen når vi skal ta han ut, vi kan ikke bare ta vekk selene og ta han rett ut. Bortsett fra det er vi veldig fornøyd med setet.

Vi kjøpte setet på Babyshop, og det selges desverre ikke på nett. Man må i en fysisk butikk. Argumentet er at man skal få hjelp til riktig installering av setet, men vi var bare i butikken og hentet esken så det hadde ikke vært noen forskjell om vi hadde bestilt det på nettet :p