Beer can chicken oppskrift

beer can chicken

beer can chicken

Beer can chicken ser jo bare så groteskt ut, hehe. Men det er kjempegodt, og utrolig enkelt å lage. Det blir skikkelig saftig og deilig kyllingkjøtt. Man kan servere det til masse forskjellige tilbehør egentlig, men vi lagde pulled chicken (altså man river det fra hverandre med gafler når den er ferdig) og spiste det med salat i hamburgerbrød.

Du trenger:

  • En hel kylling

  • Grillkrydder

  • Olivenolje

  • Bbq-saus

  • 0.5 L boksøl

Grillkrydder kan man jo lage selv, for å slippe alt saltet. Men nå som vi er på ferie kjøpte vi bare ferdig. Bbq-sausen bør være en amerikansk type, feks Hickory brown sugar eller lignende (dette kan man jo også lage selv). Jeg har også lagt ut oppskrift på grillkrydder og bbq-saus her sammen med pulled pork.

Nå er vi på ferie, så da har vi kjøpt både grillkrydder og saus ;)

20150604-sanjavier080

20150604-sanjavier080

Slik gjør du:

Ta kyllingen ut av kjøleskapet et par timer før den skal grilles slik at den er romtemperert når den skal i varmen. Tørk den av med kjøkkenpapir. Gni hele godt inn med olivenolje og så med grillkrydder, både inni og utenpå.

Hell ut (eller drikk :p) halvparten av boksen med øl. Nå kan det være greit å være to, for skroget av kyllingen skal du tre utenpå boksen med øl. Dra beina litt ut, og dytt den så langt ned du kommer. Kyllingen skal nå kunne stå av seg selv ved å balansere på ølen og beina.

Grill kyllingen på ca 200 grader i ca 70 minutter på indirekte varme (på en gassgrill gjør man det ved å la en brenner være av, gjerne den i midten, og så har du brenneren, eller brennerne, på siden(e) være på, kyllingen skal stå over brenneren som er av) under lokk.

Når det har gått ca 70 minutter, eller til kyllingen er gylden og skinnet litt tørt, pensler du den raust med bbq-saus. Ta ned igjen lokket og sjekk kyllingen hvet 5-10 min. Den er ferdig når den har begynt å få svarte/mørke partier og skinnet er sprøtt. Hvis du bare brennere på ene siden må du gjerne snu kyllingen for å få den ferdig rundt hele.

20150604-sanjavier082

20150604-sanjavier082

Hvis du skal servere den som pulled chicken i hamburgerbrød skjærer du av alt kjøttet og river det med to gaffler. Ikke glem å spise vingene ;)

20150604-sanjavier084

20150604-sanjavier084