Babybok inspirasjon

Vi har jo en del dødtid når Fredrik sover, både på dag og kveld. Og jeg har ikke ro i meg til å lese så mye bøker for tiden, hehe. Føler det er så mye jeg har lyst å gjøre som jeg ikke får gjort i permisjonstiden. I tillegg fikk jeg ikke tid til å kopiere over gamle bilder på denne maskinen som jeg ville redigere på ferien. Så da har jeg begynt å leite etter inspirasjon til babyfotobok.

Det er så utrolig mye fint der ute, og jeg har funnet ut at jeg må lage flere... En som handler om graviditeten, en typisk "Boken om meg" (litt lignende de ferdigtrykte) som skal hete "Mitt første år" og så vil jeg ha årbøker med folk som er på besøk og ting han har gjort på, men som ikke nødvendigvis har så veldig fine bilder :p

Jeg har jo også en sånn ferdig trykt babybok, der limer jeg inn fysiske ting som sykehusarmbåndet, krybbekortet og kort til gaver osv, mens fotoboken skal inneholde bildene jeg har tatt selvfølgelig (ikke alle da, det er jo noen tusen...) og det jeg har notert i kalenderen av milepæler; Fast føde, gripe, åle, krabbe, sove rundt og den type ting. Jeg har brukt appen Day One til å lagre alle sånne småting etterhvert som de dukker opp. Det er en dagbok-app egentlig som synkroniserer over iCloud, så man kan ha det på alle enhetene sine (hvis man bruker Apple da).

Photobookgirl har laget en fin liste over ting man kan ta med i babyboken av ting som er litt likt det som er i ferdigbøkene, men kan være morsomme å ha med: Denne dagen i historien (fødselsdagen), horoskop, berømte personer som har bursdag samme dag, levekostnader dette året osv. Se hele listen her. Og de vanlige tingene i en babybok. Jeg skal prøve å gjøre så den ikke overlapper med den ferdigtrykte babyboken vi har (Babykrøniken kan du lese mer om her).

Jeg har også brukt Pinterest mye. Og se hvor mye fint:

2f631ec118c20ac27ef08145b75e6edf

b1484d097cb020c135feceaad0da5bc0

37931cf74a86964e1406aa0cc74167ec

a349be04b477348705c98e4ce135da21

8e8fc6c20bfbfadb7cfcfca393d5f807

Hvis du vil se mer, har jeg laget en Pinterst tavle som heter Baby memory keeping.

Jeg har foreløpig landet på kvadratisk 30x30 cm (svær altså) bok for "Mitt første år" fra Blurb. Men har vært mye frem og tilbake mellom kvadratisk og landskap, hehe. Derfor jeg har funnet ut at jeg må ha flere...

Håper dere ble inspirert av bildene :) Jeg kommer nok ikke til å ha en fotobok klar helt med det første, men greit å få begynt litt. Det er jo ikke såå lenge til august. (Min første og foreløpig eneste fotobok kan du se her).