Vi tester: Smudisposer (oppskrift på lunsj-smoothies og GIVEAWAY!)

Sponset produkt

20150412-smudis_017

Vi var vært så heldig at vi har fått utstyr til å lage hjemmelaget smoothie i gjennbrukbare Smudis-poser! Smudis er et norsk produkt. Posene er BPA-fri, kan fryses og har dobbel zip-lock i bunn, som holder innholdet trygt på plass inne i posen.

Jeg syns disse er helt geniale, da man kan velge innholdet i posen selv og det er mye billigere å lage selv også. Vi har ihvertfall hatt behov for mat på farten som er litt mer mat enn bare frukt, og de ferdiglagde i butikken som heter noe med grøt eller man får inntrykk av at har mer grønnsaker, er i nesten alle tilfeller 70% eple eller pære.

Derfor har jeg nå laget mine egne lunsj-smoothies:

lunsjsmoothie

Jeg brukte:

4 gulrøtter 4 epler 2 bananer 2 ss ananasmos (den ble litt sur, så jeg hadde ikke så mye oppi) 4 ss havremel Vann til riktig konsistens

 Gulerøttene og eplene ble dampet hver for seg, men man kan fint dampe det sammen også. Gulrøttene i 20 min og eplene i 5 (damp til gulrøttene er møre om du skal dampe sammen). Bananer og ananas moste jeg i blenderen sammen med litt vann, og eplene og gulrøttene fikk seg også en rundt i blenderen med litt vann. Havremel hadde jeg fra før, men det lager man enkelt selv ved å ha havregryn i blenderen. Bland alt sammen og spe evt med mer vann. Den kan ikke være veldig tjukk siden den skal i pose, men trenger ikke være helt tynn heller.

Denne oppskriften fyller ca 10-12 poser, så om du ikke skal lage så mange så kan du lage feks 1/4 av denne oppskriften :) Jeg fylte opp resten i andre former jeg har.

Man kan også variere lunsjsmoothiene ved å bruke andre fruker (feks pære, mango, appelsin), andre grønnsaker (feks blomkål, pastinakk, brokkoli) eller korntyper (feks ris, pasta, andre typer mel). Og selvfølgelig kan posene også brukes til rene fruktmoser, grøt eller middag :)

20150412-smudis_010

Til Smudis-posene får man også kjøpt en praktisk trakt, som gjør det enkelt å fylle posene. Men pass på å ikke ha i for mye, for da griser det når du skal lukke det igjen.

Vi fikk også noen praktiske munnstykker som er myke og med lokk, men desverre skjønte ikke Fredrik helt hvordan de fungerte, men jeg håper han gjør det etterhvert :)

20150413-smudis_036

Fredrik var ihvertfall storfornøyd med Smudis-posene, og det er jeg også :) Selv om jeg fikk sponset 4 stk kommer jeg til å kjøpe flere, da dette er ypperlig for oss når vi er ute på tur. Den ene posen fikk han med en gang, og resten la jeg i fryseren. Holdbarhet er som annen fersk mat, 2-3 dager i kjøleskap. Eller i fryseren og 1 dag etter tining. Jeg tok bare med en fryst pose og så var den tint til jeg skulle gi den.

Posene var lette å åpne og lukke, og det var enkelt å rengjøre de med håndvask og en flaskebørste. Det eneste som jeg kanskje vil sette fingeren på er at du ikke får fylt de helt opp for å kunne lukke de, så volumet som står skrevet på blir litt feil.

Ellers et helt super produkt, og stort pluss for at de er gjenbrukbare og bra for miljøet :)

Jeg har også fått lov til å gi vekk en 8-pakke med 140ml poser til en av dere lesere! Alt du trenger å gjøre er å legge igjen en kommentar under innlegget og så trekker jeg en vinner onsdag om en uke (22. april) :)  Konkurransen er avsluttet!

 Packshot_140ml_forside_8-stk.w1220.h1220.fill