Ut å fly med baby!

20120425

Her skulle det egentlig vært et bilde av Fredrik inne på flyet, får jeg så at han hadde siklet litt for mye til å legge ut bilde på nett, hehe.

Nå er vi på hans andre tur med fly til Bergen, og jeg må si det har egentlig gått ganske greit. Vi flyr tilbake igjen på lørdag, og jeg gruer meg ikke til annet enn tidspunktet (vi fant ut at fly kl 7.15 var en god idè, for vi bestilte reisen mens han fortsatt stod opp kl 5.. Nå sover han til 7.30).

Men for andre som ikke har flydd med baby kan jeg ihvertfall dele mine erfaringer:

Bæresele! Jeg tror faktisk ikke jeg hadde klart meg uten. Når man skal ut og fly, og være lengre perioder uten vogn, er det greit å ha armene fri siden man som regel har mer å bære på enn til vanlig. Dessuten sovner ihvertfall min fint i den når han trenger det. Rutiner må man bare drite i litt på tur, men min erfaring er ihvertfall at han tar igjen det han trenger av søvn og mat uten problemer.

Babymat: Man har lov å ha med seg det man vil av babymat. Og på Gardermoen har de også en scanner for babymat i beholdere større enn 1 dl, men heller ikke på Flesland har jeg blitt spurt om å smake på noe, heller ikke melk som var i en flaske, men det kan altså skje. Jeg har ikke prøvd å ha med hjemmelaget mat, rett og slett pga holdbarheten og at vi ikke kan holde det avkjølt uten mye arbeid. Så har hatt ned et par kartonger med ferdigblandet Nan ( min drikker det romtemperert så det er bare helle over i en flaske og gi), og smoothieposer. Da har jeg tatt de med litt mer enn bare frukt i, feks litt grønnsaker og ris, for å få litt mer mat. Min vil nemlig ikke ha middagsglass. Han får jo egentlig bare hjemmelaget middag, men har innimellom prøvd å gi litt glass for at han skal være vant til det og gjøre det lettere på reise, men det blir grining hver gang. Så jeg dampet noe gulrot og kylling med en gang vi kom frem og han spiste en svææær porsjon. Sist vi reiste spiste han ikke middag enda.

Tid: Ting tar tid med baby! Ihvertfall på store flyplasser. Jeg syns det er greit å skifte bleie og mate før vi skal inn på flyet, selv om han egentlig ikke er sulten akkurat da. For hvis han blir sulten på vei inn på flyet kan det bli veldig stress. Så kan man heller mate en gang til oppe i luften. Det er uansett lurt å gi melk eller smoothie på vei opp og ned, for å utligne trykket i ørene på baby.

Andre tips: Litt leker er veldig greit å ha med, og et par ekstra gulpekluter :p Noen er nødt i bytte bleie på flyet også, siden trykket gjør at de ofte går på do når flyet tar av. Men det problemet har ikke vi hatt, hehe.