Vi lager babymat: Spaghetti (fra 7-8 mnd)

spaghetti

//Slik det ser ut for voksne//

Jeg har fortsatt ikke tatt så veldig mye bilder under matlagingen av barnemat siden jeg ofte lager flere retter på en gang og er dødstrøtt når jeg gjør det, og resultatet (mos) ser ihvertfall ikke så spennende ut, hehe. Men her har dere oppskrift på spaghetti til baby.

Du trenger: 100 g kjøttdeig uten salt 300 g tomater (jeg har brukt økologiske i kartong) en reven gulrot 1 finhakket hvitløksfedd 1/4 hakket løk evt litt oksekraft en håndfull fullkornspasta oregano basilikum litt pepper

Bland alt utenom krydder og fullkornspaste i en liten gryte og kok opp. La det koke i ca en time (da blir tomatsausen bedre, men kjøttet er gjennomkokt for lenge siden). Ha i krydder. Kok fullkornspastaen ved siden av og ha den i gryten før det moses med stavmikser.

Jeg fryser denne i porsjoner og tilsetter en teskje med meierismør/kaldpresset raposolje, samt litt morsmelk før servering. Her kan man selvfølgelig også variere med forskjellige grønnsaker.

Min dom: Smaker spagetthi :p Til voksne lager jeg denne med rødvin, selleri, salt og sukker i sausen i tillegg. Steker kjøttdeigen i panne og lar den koke med de siste 10 minuttene. Og har over revet parmesan før servering.

Fredrik sin dom: Alltid litt tilvenning til ny mat (og tomatsausen smaker jo veldig annerledes enn rene grønnsaksmoser), men etter noen smaksprøver syns han det var veldig godt. Litt uvant med litt større biter også, som det lettere blir med stavmikser og ikke kjøkkenmaskin eller Avent steamer/blender. Han er forresten ikke veldig kresen.