Finnes ikke den perfekte babycall?

615F9TPns9L._SL1500_

Før Fredrik ble født kjøpte vi Withings Baby Smart Monitor som koster 1890 kr hos Apple. Vi hadde hørt masse bra om den og hadde prøvd den litt hos naboen en gang vi satt barnevakt der.

Men for å være helt ærlig har den skapt mer frustrasjon enn glede for å si det sånn. Forventningene var ganske høye til den prisen også. Vi kan starte med det som er bra med den: Den har veldig bra kamera i mørket, og den går på trådløst nett  (man trenger ikke være på samme nett). Den viser også temperatur og luftfuktighet.

Det som ikke er bra med den:

 • Festet passer kun på springelseng. Så hvis man har vanlig sprinkelseng på alle 4 sider er det ikke noe problem, den skal nemlig helst festes i fotenden (minst stråling), men siden vi har en bredere kant i hode- og fotenden, er vi nødt å plassere den på siden helt oppe med hodet hans, siden kamera kun kan snus opp og ned og ikke til siden. Det burde gå an å feste kameraet på andre måter, eller vri det til siden.
 • Den er ikke stemme- eller bevegelsesaktivert, men man kan legge ned videon og høre på "tsssssshhhhhh"-lyd fra mobilen din hele natten. Hvis det er lyder må du forbi tastelåsen og trykke inn på videoen for å se hva som skjer, og det tar nesten mindre tid å bare gå inn og se hva som skjer.
 • Til tider er det opptil 15 sekunders forsinkelse på den.
 • Tidligere sov Fredrik med nattlys, som forstyrret videoen ved at den ble mørk og lys om hverandre hvert annet sekund ca.
 • Batteritiden uten ledning er veldig kort.
 • Og noe av det verste: Det kommer varsler (som kan skrus av da) i tide og utide, men den kobler seg ofte av uten å gi varsel! Den gjør det innemellom, så jeg vet at den kan. Men ofte merker jeg det bare å at støylyden er borte. Men hvis det er litt lyd der man er så er ikke det så lett å høre.

Pga batteritiden, og forsinkelsen syns vi ikke den egnet seg veldig bra til utebruk. Fredrik sover jo utenfor i vognen på dagtid. Så da kjøpte vi denne til vognbruk:

philips-avent-scd505-620

Philips Avent Babycall SCD505 til 479 kr på Lefdal. Til den prisen har man jo ingen forventninger, hehe.

Her kan vi begynne med ting som ikke er bra: Stor babyenhet, ikke stemme/bevegelses-aktivert, ikke video (men det trenger vi forsåvidt heller ikke ute), og viser ikke temperatur.

Bra:

 • Ingen forsinkelse!
 • Lett å stille sensitivitet og volum
 • Kan bruke både batteri og ledning på babyenheten
 • Alarm med en gang det ikke er kontakt mellom baby- og foreldreenhet
 • Nattlys på babyenhet
 • God rekkevidde inne i huset ihvertfall

 

Begge babycallene har forresten også mulighet til å snakke fra foreldreenheten til babyen, eller spille musikk. Min søster har en Avent med video, men den er det fryktelig dårlig rekkevidde på og blir påvirket av mobiler osv. Så den "perfekte" babycall for meg er: IKKE appbasert, men en egen foreldreenhet (det å trykke seg forbi tastelåsen og ha forsinkelser pga internettet er bare tullete), stemme/bevegelsesaktivert, god rekkevidde, liten, video med bra bilde når det er mørkt,  god batterilevetid på babyenhet slik at den kan brukes i vogn.

Så hvis noen vet om en sånn, gi meg en lyd så jeg kan kjøpe en tredje babycall :p Men da må den ha alt det jeg ønsker meg altså.