Vi lager babymat: Eple og pæremos (fra 4 mnd)

epler og pærer  

Eple og pæremos kan man begynne å gi fra 4 mnd, og smaker kjempegodt :) Begge deler lager man ved å skrelle frukten og dele i biter, dampe den i 5 minutter og så mose.

Pæremosen blir veldig rennende hvis det er noe vann i, så hvis du bruker Aventmaskin kan det lønne seg å helle ut alt vannet før du snur og blender, ellers blir det pæresaft. Det gjorde jeg første gang, men jeg delte de fryste terningene i små biter og la i en et sånt "feeder"-nett og så spiste han det helt selv. Kjølte nok godt for litt kløende gummer også. Eplemosen kan man bruke litt vann i, men jeg helte ut over halvparten. Hvis du bruker damprist er det jo bare å la være å tilsette noe når du skal blende.

Min dom: Syyykt godt! Eplemosen var enda litt bedre enn pæremosen, til voksne kan man jo servere denne med vaniljeis faktisk, og imponere masse med noe som er veldig enkelt å lage :p Strø litt krokan oppå feks. Det fikk jeg lyst på nå...

Fredrik sin dom: Nam, nam, nam og litt grining når han oppdager at det er tomt :) Med tårer tilogmed...

Vi har så smått begynt å gi kylling i tillegg til grønnsaker også, men foreløpig damper jeg alt hver for seg og fryser i terninger og så plukker jeg bare 3-4 terninger som han får til middag, så blir det litt variasjon fra dag til dag. Jeg gjør det sånn og fordi kålrot haater han, og jeg hadde lagd opp i blanding med gulrot siden han liker det så godt, men måtte bare kaste alt. Prøvde flere ganger og det var virkelig grusomt. Så til han begynner å få litt mer ordentlig middag, med mer innhold som jeg vet han liker, så er det greiest å fryse sånn. Imorgen skal vi prøve brokkoli!