Indiske kyllingwraps

kyllingwraps indisk

En stund siden sist nå, men her kommer en oppskrift på en rask middag fra meg :)

Jeg har alltid ledd litt når Statoil har hatt sånn "mexikansk pizzarull" og sånt... da må jeg si: "Så da bare tar de litt mexikansk mat og putter inn i italiensk??"... Men nå får du altså indiskmat puttet inn i mexikansk her, hehe.

Nå for tiden blir det og bare sånn halvveis fra bunnen, jeg jukser der jeg kan.

Jeg brukes disse wrapsene. Ellers er det ikke så mye mer mexikansk.

 old-el-paso-corn-tortilla

Du trenger:

Tortillawraps Basmatiris (Boil in bag) Gurkemeie Hvitløk Ingefær Cumin Tabasco Sitronsaft Løk En ferdiggrillet kylling Små tomater Ost Rømme

Olje til å steke i

Krydder (selges i innvandrerbutikker, og muligens på Ultra/Meny):

indisk krydder

Ris

Begynn med å koke risen. Jeg har brukt en pose basmati boil-in-bag-ris (og jeg hadde fått kjeft av min filippinske mor hadde hun visst om det.

Kok etter anvisning på pakken og tilsett et ts gurkemeie i kokevannet så blir risen gul. Denne bruker jeg forresten til vanlig tacos også. Når den er kokt ferdig heller du av vannet og klemmer ut så mye du klarer av posen. La den ligge men du fortsetter på  noe av det andre. Når den har ligget litt åpner du posen og sprer risen utover en skål så den får kjølt seg ned litt. Ha den over i en stekepanne med olje og stek den sammen med litt finhakket hvitløk. Ha i en ss cumin, litt tabasco og sitronsaft. og stek litt til.

Kyllingen

Fjern alt skinnet og del kyllingen i småbiter. Ha olje i en stekepanne. Ha i finhakket hvitløk, en halv hakket løk og en tommelfingernegl stor bit med revet ingefær. Stek til løken er blank og ha over kyllingen. Nå må du nok ha en del olje oppi for den trekker fort inn i kyllingen. Ha over garam masala og stek til kyllingen er godt gjennomvarm.

Saus

En halv boks rømme, litt sitronsaft og 1-2 ts mild curry madras krydder.

Annet tilbehør

Da kan du jo bruke hva du vil egentlig. Vi hadde plommetomater, mais og revet ost til.

indisk kylling wraps

Alle har vel sin egen favorittrekkefølge på ting til taco, hehe. I denne wrapsen er min rekkefølge på wrapsen: Saus, kylling, ris, mais,tomat, ost..

Her er forresten oppskriften min på lam i pitabrød som også er et bra alternativ til den vanlige fredagstacoen :)