Dåp!

dåpskjole gutt

//Arvekjole med en modifisert 17.maisløyfe for dem som ikke kan knyte//

Da var den store dagen over, og jeg har endelig fått summet meg litt, hehe. Det føles nesten om om jeg har hatt eksamen. Og jeg gjorde det helt greit :-p Jeg har funnet ut at får å klare å gjennomføre sånne dager, må jeg bare gå inn med skyhøyt ambisjonsnivå, og så havner jeg i mål på omtrent halvparten av det jeg hadde tenkt, hehe. Men allikevel mer enn godt nok, og jeg er veldig fornøyd med hvordan dagen ble :)

Sermonien i kirken var kl 13, og selskapet hadde vi hjemme hos oss. Litt om forberedelsene kan du lese om her og invitasjonene kan du se her.

pyntet bord dåp

Jeg har vært så heldig å få sponset pynt til dåpen av Tilbryllupet.no! Jeg fikk en kjempekjekk pakke i posten med en stor bordpyntpakke i lyseblå, og diverse annet pynt til dåp :) I bordpyntpakken var det masse forskjellige typer silkebånd som jeg brukte både til å knyte rundt alle lysestaker og glass med sjokoladepudding, det var også organza (sånn gjennomsiktig tynt stoff) som jeg tok nedi noen runde vaser sammen med blomsterpynten som du kan se nederst til venstre på kollasjen over.

Bordkortene har jeg tegnet og laget selv, i tillegg laget jeg egne merkelapper til kinder-sjokolade som det lå en av på hvert fat. Banneret på speilet har jeg også laget selv. Papirduken kjøpte jeg på Europris til 150 kr, og stoltrekkene er også fra Tilbryllupet, men de har jeg kjøpt selv. Jeg rakk å pynte nesten hele bordet før vi måtte dra i kirken, mens deler av kakebordet måtte jeg ta når vi kom tilbake.

20150117-dåp_048-Edit

Da blåste vi også opp heliumballongene, siden de ikke varer sånn veldig lenge. Men de holdt ut kvelden altså. Tanken med heliumgass kjøpte jeg da jeg var gravid og ville ha ballonger i innlegget hvor jeg avslørte kjønnet. Den får du på Teknikkmagasinet til 450 kr, og rekker til 40 ballonger.

detaljer dåp

DIY-ballongvekt (nederst til høyre på bildet over): Ta en frysepose og hell en kopp med ris oppi. Knyt igjen posen og klipp evt av det som er over knyten. Ta en serviett rundt, og knyt igjen med bånd. Silkebånd og smokkepynt er sponset av Tilbryllpet.no

 Vi serverte tapas som vi hadde bestilt av en kokk som svigerbroren min kjenner, utrolig god mat som jeg desverre ikke fikk tatt bilde av siden det var litt fullt hus og travelt mens vi spiste. Brusflaskene hadde også egne etiketter, som du kanskje har sett i et tidligere innlegg, men de fikk jeg heller ikke tatt bilder av.

kakebord dåp

♥Kakebordet♥

Siden "temaet" var elefant med ballonger hadde jeg veldig lyst å ha det på hovedkaken også. Kaken er bakt av Therese fra Moss som driver bloggen Sukkerdrøm (sjekk den ut for masse fine kaker og inspirasjon til kakebord!)

Hvis du ser at det mangler kakeskilt så har du helt rett :-p De fikk jeg rett og slett ikke tid til å lage ferdig. Neste gang jeg skal lage mange, mange ting må jeg lage noen bordkort som tar litt mindre tid.

Bordkortene og andre personlige trykksaker lager jeg på bestilling også, i nettbutikken min.

Banneret over kakebordet har jeg kjøpt på etsy og er i stoff. Den tenkte jeg han kan få ha på rommet sitt etter dåpen.

Kransekaken kjøpte vi fra Råde bakeri, og så plukket jeg bare av flaggene og festet på pynt fra Tilbryllupet  (sponset) med knappenåler :) Vi var 17 stk i dåpen, så vi hadde en kransekake med 18 ringer (selv om det holdt med 9 også vil jeg tro, hehe). Hvis jeg skulle hatt plass til en normal kaketopp måtte jeg plukket av sikkert 4 av ringene, så da brukte jeg toppen av en liten søt keramikk-boks med babysko på som jeg også fikk i pakken fra Tilbryllpet. Oppi der var også de små figurene som står rundt på kakebordet. Kjempefine :)

De små barnevognene med drops i er gaveesker som du finner her.

kakebord dåp design

Muffinsene fikk topper som jeg laget i Photshop og printet på kartong. Så er de bare festet med en tannpirker og teip på baksiden :) Noen hadde elefanter, noen fugler og noen bilder av Fredrik.

"Tryllesaft" er hyllebærsaft i sviskesaftglass med nye etiketter :) Veldig gøy blant de små, pappa helte over i et annet glass, hehe.

Papirsugerør og muffinsformer er sponset av Lille Mirakel (rabattkode: spesiellinor for 20% på alle ordinære varer!).

kakebord 2

Glassene med sjokoladepudding er fra Clas Ohlson, og treskjeene er fra Europris.

Det ble masse kake igjen og idag kommer de andre mødrene i permisjon i nabolaget mitt og hjelper meg å spise opp ;)

Dåpen er selvfølgelig mye mer enn kakebord og bordekking, men familiebilder er jo ikke akkurat fokus her på denne bloggen, hehe. Det er kjempekoselig å få samlet min og mannen min sin familie sånn, og faktisk ha tid til å snakke med folk. Det fikk vi ikke i bryllupet (men da var det nesten 10 ganger så mange mennesker). Så selv om jeg ikke fikk bakt krydderkake, laget karamellpudding, ordnet håret mer enn i et strikk eller laget kakeskilt (oooog passet på å fortalt gjestene at jeg hadde tenkt å gjøre det :p) så ble det en veldig fin dåp :)

Holder du på å planlegge dåp? På Planlegg.no kan du finne huskelister, inspirasjon til invitasjoner og gaver, og masse fin DIY!

LagreLagre

LagreLagre

LagreLagre