Vi lager babymat: Hirsegrøt (4 mnd)

IMG_3725

Denne gangen prøvde vi oss på den "obligatoriske" hirsegrøten. Hirse er rik på jern og er derfor en fin grøt å  lage hjemme.

Vi brukte hirseflak som lå i bløt 1 time før koking. Det gjør jernet mer tilgjengelig (men er visst mindre nødvendig enn ved enkelte andre kornsorter).

Oppskriften er som følger:

0.5 dl hirseflak 2 dl vann 1 ts kaldpresset rapsolje

Oljen tilsettes i avkjølt grøt. Jeg tilsatte 1 ss med rismel også for å jevne grøten litt (den er litt mer kornete enn grøt lagd på mel). Senere kommer jeg nok til å bruke mel av Quinoa som også inneholder mye jern. Men ville ikke prøve for mye ting på en gang. Grøt laget på vann holder seg 2-3 dager i kjøleskapet så jeg laget dobbel porsjon. Jeg syns også det er greit å lage den litt tjukk så kan den blandes med kokt vann, morsmelkerstatning (eller morsmelk, men da blir den jo veldig tynn etter en liten stund) eller sviskesaft/mos.

Min dom: Den smakte faktisk ganske okei. Alt som er kokt på vann er jo litt smakløst, men risgrøten smakte jo som sagt papp (den er bedre å blande med fruktmos for å få litt mer mat ut av den).

Fredrik sin dom: Litt skeptisk med en gang, men så spiste han det greit. Ene gangen han fikk det blandet jeg det med sviskesaft, men da ble den litt for tynn og da ble mer spyttet ut. Jeg håper jo en gang han liker hjemmelaget grøt bedre enn kjøpegrøt :)