Vi lager babymat: Risgrøt! (4 mnd)

spesiellinor.no // risgrøt til baby

Idag har vi laget risgrøt etter denne oppskriften:

2 ss rismel 1.5 dl vann

1 ts kaldpresset rapsolje (etter at grøten er kokt)

Rør sammen rismel og vann, kok i noen minutter på svak varme til den tykner. Rør i 1 ts rapsolje når grøten er spiseklar.

Rismelet vi brukte var denne typen:

spesiellinor.no // rismel til risgrøt

Min dom: Denne grøten smakte papp. Jeg må finne en måte å få denne til å smake litt bedre, uten å søte den. Da jeg ikke har lyst å blande i masse frukt i grøten enda. Hjemmelaget grøt holder seg fint 2 dager i kjøleskapet. Så imorgen tenkte jeg å varme den opp igjen og blande inn litt morsmelkerstatning og se om det hjelper på.

Fredrik sin dom: Litt likegyldig foreløpig, og en liten grimase. Har ikke gitt han veldig mye siden han eeeelsker Hipp risgrøten,  hiver seg over skjeen og smiler. Og det er jo forsåvidt en ny smak, selv om dette også var risgrøt. Så en teskje holdt idag. Vil jo helst at han skal spise mest hjemmelaget, men da får det smake litt ok også :-p Men imorgen skal han få litt mer, så får vi se.

NB: Risgrøt inneholder minimalt med jern og er derfor ikke anbefalt som daglig føde for de små. Fredrik får jerntilskudd fordi han er prematur (anbefaling fra Rikshospitalet) og er på den måten dekket, men helst skal man jo gi jernrik grøt laget på feks hirse. Industrifremstilt grøt er tilsatt jern, så da trenger man ikke tenke på det.