Vi lager pepperkaker :)

Innlegget er sponset

gingerbread

Endelig har vi fått gjort litt juleaktiviteter fortsatt, hehe. Jeg fikk en pakke i posten med ingredienser til å bake pepperkaker fra Melange, så da var det ingen unnskyldning lenger til å ikke ta fatt på julebaksten :)

Jeg fulgte lagde vanlig pepperkakedeig fra bunnen av, og det du trenger er det du ser på bildet: Sukker, mørk sirup, hvetemel, Melange, natron, egg nellik, kanel og ingefær. Og det var faktisk ikke så vanskelig, bare husk at den skal ligge minst 12 timer i kjøleskapet.. det hadde ikke jeg tatt med i beregningen først, så da måtte vi vente til dagen etter med å bake ut. Jeg har aldri laget det før, og var redd deigen var litt tørr, men det ble normal igjen av litt kjevling.

På Pepperkakegalleriet.no skal de i år også kåre Verdens sprøeste pepperkake, så hvis du vil ha bilde av dine pepperkaker i galleriet der, så last de opp på Instagram og hashtag med #pepperkakegalleriet for å være med i konkurransen. Men du må gjerne også ha med #pepperkakebattle, #pepperkakefail og #pepperkakeselfie. Fordi det viktigste er ikke resultatet, men moroa :)  Det kåres 3 vinnere og alle får et reisegavekort på 20 000 kr.

Her finner du også oppskrifter på vanlig deig, sprø varianter og maler på 3D-pepperkaker!

Så her er mine pepperkaker :) Få se dine?

pepperkaker stjerner

3D gingerbread

.. og som god blogger jeg er, har jeg selvsagt også laget pepperkaker man kan ha på papirsugerør :-p (ifjor laget jeg bittesmå pepperkakehus man kan ha på koppen, malen på disse finner du også i linken over).

Jeg trykket ut stjerner med en pepperkakeform, og stakk hull med et papirsugerør. Med en gang etter de var kommet ut av ovnen stakk jeg de opp på nytt, mens de enda var myke, og så sjekket jeg enda en gang da de var blitt harde at de passet inni. Noen måtte jeg lirke inni slik at det ble plass. Var ikke disse søte til å servere til gløgg? :)

spesiellinor.no // pepperkaker på papirsugerør

pepperkaker papirsugerør

Nå er det ikke lenge til jul :)

Innlegget er skrevet i samarbeid med Melange