*Sponset video* - Duracell presenterer barns lek idag

I samarbeid med kunstneren Robbie Cooper har Duracell produsert en film basert på resultatene av enstudie som tar for seg barns adferd mens de leker. Det har vært økende bruk av datamaskiner, nettbrett og TV, samtidig som utendørsaktiviteter har gått ned. Det vil si at barn kan bruke mange timer foran skjermen hver dag.

Meningen med denne videoen er å spre budskapet om hvor utrolig viktig det er med aktiv lek! Og det er jeg jo veldig enig i. Sånne uttrykksløse ansikter vil jeg ihvertfall ikke se mye av hos meg! Ja, jeg vet det er veldig lett å si at jeg "aldri" skal bruke ipad som "barnevakt" når babyen min har blitt en litt større gutt, men bruken skal ihvertfall begrenses så mye det lar seg gjøre.

Jeg tror det er viktig at barn kan bruke digitale verktøy.. men som verktøy til å lære ting, ikke som erstatning for vanlig lek. Det som er farlig er jo at responsen kommer mye fortere på en skjerm enn i virkeligheten, så ungene kan til slutt syns det er kjedelig å leke normalt, når de opplever at spill på ipaden appelerer rett til belønningssenteret i hjernen.

Det gjelder for så vidt ikke bare barn, jeg må innrømme at jeg har måtte skjerpe meg i det siste på pc og nettbrett for at jeg ikke skal sitte med nesen nedi en skjerm hele tiden når han er stor nok til å skjønne hva som skjer, også er det jo viktig å se og være tilstede... Men så skjer det jo hele tiden noe på Facebook :-p

Lar du barna dine sitte mye på skjermer? Da er det bare en ting å gjøre: Ut og lek! :)

Sponset innlegg