Harryhandel!

spesiellinor.no // harryhandel sverige

Denne uken var vi på Harryhandel i Sverige! Det har jeg ikke vært siden jeg var gravid. Selv om det bare er en time hjemmefra, så var det Fredrik sin første utelandsreise :-p Vi pleier å dra et par ganger i året, og har med oss masse godt hjem. Denne gangen ble det også litt babyting. Sist vi var i Sverige var i sommer, og jeg syns ikke klær og utstyr egentlig var noe spesielt mye å spare på. Vi har en Emmaljunga Mondial DeLux vogn, og med stelleveske, bilstoladapter og alt sånt til så sparte vi 1600kr, men hvis det da var noe galt med den så måtte vi helt tilbake til Sverige med den. Så derfor kjøpte vi den på Babyshop i Ski. Når vi så på seng, stellematter, vognposer osv så kostet det omtrent det samme som her.

Denne gangen gikk vi ikke innom babybutikken en gang, men på matbutikken fant vi andre ting vi hadde lyst på! Gutten min er jo delvis flaskebarn, og morsmelkerstatning var erstremt mye billigere i Sverige. Nan HA 1 koster 169 kr på apoteket her, og kostet 119 svenske. Ferdigblandet nan koster ca 15 kr stk her, og vi betalte 90 svenske kr for 12 stk, to MAM smokker 0-6 mnd koster 85 kr i Norge og 29 (!) svenske. I tillegg er den svenske kronen ca 0,90 norske, så da sparer man 10 % til. Jeg bare orket ikke regne på det akkurat nå :-p Hoderegningsegenskaper forsvinner ut med morsmelken har jeg hørt..

Det vi som regel handler der er blant annet (kommer jo litt an på hva de har selvfølgelig): Biffsnadder, kyllingfileter (ikke de billigste med masse saltvann), bacon, kjøttdeig, grytekjøtt, andebryst, lam, viltkjøtt av forskjellige typer, svinenakke (til å lage pulled pork), spare ribs som ikke er marinert eller ferdigstekt, speltmel, fond (flytende buljong), håndsåpe refill og oster. Hvis vi skal inn til Strømstad, drar vi også innom Stene Kjøtt og Livs, som er en slakter med helt sykt bra kjøtt. Vi handler ikke mye der, for det er ikke veldig billig. Men de har helt fantastisk godt kjøtt som bare ikke kan sammenlignes med det de har på Nordbysenteret. Vi har tidligere kjøpt kalvefileet, entrecote og T-bone steak der, og vært like fornøyd hver gang. Jeg liker jo å lage slike ting fra bunnen av, og ikke kjøpe det ferdig marinert/stekt. I tillegg går vi som regel innom apoteket, og denne gangen klarte vi faktisk også å styre unna godtebutikken!

spesiellinor.no // nordby kjøpesenter

Vi har en Phil&Teds Smart-vogn som "kjøpesentervogn", den har både bag og vendbar sportsdel, og med adapter kan bilstolen klikkes rett nedi. Den er helt genial, og veier ingenting. Men ser litt ut som en rullator.

Vi kjøpte selvfølgelig ikke bleier i Sverige, jeg tror ikke de har bleier på Nordbysenteret en gang, da drar man til Norge. Av en eller annen grunn er bleier sykt billig i Norge. Men vi var innom mannen sin jobb i Fredrikstad, hvor barselgave ventet på oss: Masse bleier i str 2 og oppover! Jeg tror faktisk ikke vi trenger å kjøpe bleier mer.. Det var mange flere bleieposer enn matposer i bilen da vi kom hjem for å si det sånn.

spesiellinor.no //ibero bleier