Pasta med kylling i ostesaus

spesiellinor.no // rask middag

Med liten baby (og andre travle hverdager) er det ikke alltid så lett å få tid til å lage middag. De første ukene ble det mye take away, og dolmioglass som vi prøvde å bli til 2-3 middager så vi slapp å lage hver dag. Men nå har vi kommet litt mer inn rutinene. Det er forsatt travelt, men vi prøver ihvertfall å få laget middag hver dag, men gjerne ikke så avansert som vi pleier ;)

Denne retten her, i forskjellige variasjoner med kjøttype (kylling/fisk) og grønnsaker har vi laget flere ganger. Kjempegod og kjempeenkelt.

spesiellinor.no // kyllingpasta

Det aller enkleste er å kjøpe en ferdigstekt kylling. Begynn med å skjære opp grønnsakene i små biter. Her kan du bare bruke det du har, og tilpass koketiden til det du bruker. Kok opp vann til pasta. Ha fløte og vann i en stekepanne med høye kanter, og tilsett eventuelt en skvett hvitvin og kyllingfond. Kok pastaen i vannet, og grønnsakene i sausen. Imens deler du opp den ferdigstekte kyllingen, ikke ta med skinnet. Det er somregel seigt og smaker grillkrydder. Når det er et par minutter igjen av koketiden (jeg pleier å koke gulrøtter på 7-10 min), har du i revet ost så sausen tykner. Her kan du også variere ostetypene. Man kan bruke vanlig hvitost, parmesan, brie, blåmuggost...egentlig alt utenom brunost, og gjerne blande flere. Smak til med salt og pepper, og evt litt  sitronsaft hvis du ikke har brukt hvitvin. Serveres med varm pasta, strø over kvernet salt, pepper og litt revet parmesan.

Alternativer:

Bruk laks istedenfor kylling, og fiske/hummerkraft. Trekk laksen med sausen de siste 5-7 minuttene. Hvitløk kan også brukes.

Vel bekomme :)