10 uker gammel baby: Liv i leiren :)

spesiellinor.no // baby 10 weeks

Nå skjer plutselig ting kjempefort her! Han ligger jo litt etter andre babyer som er 1o uker, for han er jo faktisk bare 4 uker i korrigert alder. Men han har utviklet seg masse siden vi kom fra sykehuset. Det første skikkelige smilet fikk vi jo der. Men nå de siste dagene ligger han under babygymen og slår i ting og koser seg masse. Det kommer nye lyder hele tiden. Han smiler ofte, og jeg tror han begynte å le litt idag også!

Kan jo være ting går fortere nå fordi han ikke går på antibiotika lenger som gjør han dårlig i magen. Men det er kjempegøy ihvertfall :) Han har blitt utrolig flink til å holde hodet også, og hankan være våken lenge mellom måltidene.

En ting vi klør oss litt i hodet med er hvordan vi skal få gitt han jerntilskuddet som han skal ha.. Siden han er født 6 uker for tidlig og veide under 2500 g, fikk vi beskjed om at han skal ha 2 x 5 ml multivitamin og 1 ml tran om dagen fra fødselen av, og så etter 6 uker skal han ha 2 x 1ml jern. Han fikk et par dager før han ble syk, og da ville de at vi ikke skulle gi det pga antibiotika er hardt nok for magen. Så når magen så ut til å roe seg da vi kom hjem begynte vi igjen med 1 ml, og det var akkurat som vi fikk et kolikkbarn plutselig. Han får helt sinnsykt vondt i magen. Så jeg vet ikke hva som er verst, jernmangel eller en traumatisert barndom med magesmerter  (litt overdrevent, men det gjør jeg jo alltid...overdriver altså). Han får jo ikke bare morsmelk, men litt erstatning også. Og siden det er jern tilsatt i erstatningen, fant vi ut at vi kan gi 1 ml isteden. Men skal prøve nå å fordele det og ikke gi alt på en gang. Så får vi se. Det har vært noen slitsomme dager siden vi begynte med jern igjen i helgen for å si det sånn.

Nå kan vi endelig være med på barseltreff igjen :) Det gleder vi oss til (nå har jeg begynt å si "vi" om Fredrik også, ikke bare mannen min :-p). Og hele helgen har vi vasket klær og prøvd å rydde etter å ha vært 3 uker på sykehus hvor mannen bare har vært hjemom et par ganger og slengt ut innholdet i en bag, og fylt den på nytt før han dro tilbake. Du vet det er rotete når du føler du må unnskyldet rotet til naboens 4åring..  Da fant jeg forresten også ut at jeg ikke aner hvordan jeg snakker med barn. Til mitt barn går det greit, han skjønner ikke noen ting uansett. Jeg pleier synge sanger av Pink til han. Men 4åringen til naboen kom bort for å poppe popkorn (de har ikke mikro) og det første jeg gjør er å unnskylde rotet. Og mens vi venter på at popkornet skal poppe ferdig klarer jeg å si at en gang glemte jeg posen inni mikroen og det begynte å brenne og hun utbryter: "ååånei, går det an???" Tror jeg burde sagt at den ble svidd i stedet, det begynte jo strengt tatt ikke å brenne, bare ryke masse...