DIY: Laget helt selv! ;)

Eller ikke heeelt selv da, men som vanlig med litt hjelp fra min kjære.

Faktisk bare noen timer etter jeg la ut forrige innlegg, og vi stod på badet ferdig pyntet til å spise en bedre middag i Oslo, gikk vannet med et plask på badetgulvet. Men det er jo viktig å ankomme føden i kjole, med masse sminke og rettet hår, så det passet jo bra.

Siden hodet ikke var festet og han lå i sete, fikk jeg beskjed av jordmoren på telefon å legge meg ned og så skulle de sende en ambulanse. Jeg fikk aldri pakket den berømte fødebagen, så det ble litt sånn tilfeldig hva vi kom på at jeg trengte. Heldigvis husket vi helsekortet, man får ikke lov til å føde uten det.

Etter ca 20 minutt kom tre staute ambulansemenn og skulle bære meg ned fra 2. etasje. Jeg passet på å få informert om at vi ikke hadde ryddet for anledningen. Det var heller ikke plass til båren i den smale trappen vår, så de måtte ta meg i en sånn spesial-"stol".

..og noen timer senere var bitte lille gutten vår hos oss :) (Er ikke heeelt på sånn veldig detaljert fødselsbeskrivelse altså, hehe). Han veide rett under 2500 g, og når de er født i sete så måler de ikke lengden, men han var 30 cm fra hodet til rompen, men jeg tipper rundt 45 cm siden han passer akkurat i en str 46, og svømmer i str 50 (eller passer i de som krymper i tørketrommelen...). Han er født i uke 34, så det var ikke så gale. Han trengte ikke ligge på barneavdelingen eller noe, og vi reiste hjem etter 4 dager.

Jeg har lært følgende etter noen dager på barsel:

Det finnes 3 typer jordmødre: De unge og snille, de litt eldre og kloke (som du omtrent føler ser på deg med kjærlighet) og de fra 50-tallet. Dvs de er sannsynligvis født på 50-tallet, men oppfører seg som om det er på 50-tallet nå. Sure og dømmende og hadde ingen begrensinger med å bare dra deg i puppen når du prøvde å amme uten å spørre først.

Andre sine ungers barnegråt er mye mer irriterende enn din egens, spesielt om de griner mer enn din.

Ha alltid med Brie.

Jeg fikk ikke tatt de siste gravidbildene jeg hadde tenkt. Men jeg kan vel egentlig bare ta de nå, siden jeg fortsatt ser gravid ut.

♥♥♥

Dette innlegget begynte jeg på for sånn en uke siden, hehe. Ikke så lett å få gjort ting med en liten plugg som skal ha mat hver 3. time. Og premature har oftere vanskelig for å ta puppen, så her er det pumping og flasking døgnet rundt :/ Men han får brystmelk i det minste. Jeg ser litt mindre gravid ut, mer bare litt tjukk ut, og her er herligheten selv:

20140825-Fredrik uke 2_028-Edit

Og her er livet vårt for tiden :-p

20140825-Fredrik uke 2_034