Klesliste til baby! (fra en som ikke har baby enda :-p)

Klær var faktisk noe vi ble først ferdig med (eller er omtrent ferdig da). Regner sengetøy og kluter inn under her også. Det finnes jo mange lister rundt om på nettet, og jeg har tatt utgangspunktet i disse.. fordi jeg får jo mitt første barn, og har virkelig ikke peiling (egentlig burde dere ikke se på denne listen en gang!) :-p Har selvfølgelig  hørt med folk jeg kjenner, men folk har jo så utrolig mye forskjellige meninger om hva de bruker og ikke, så jeg har tenkt litt på hva jeg tror blir mine behov også.

20140715-første vask_005

// Første vask i maskinen :) //

Jeg er så nerd at jeg laget meg en sjekkliste i Numbers (Apple sin Excel), og siden jeg har iCloud så hadde jeg hele tiden oppdatert liste på mobilen og ipaden.

Klær (str 50-62)

 • 8 langermede bodyer
 • 5 kortermede bodyer
 • 3 sparkebukser
 • 2 bomullsjakker
 • 4 myke bukser
 • 2 gensere
 • 2 sett med litt tykkere jakke og bukse
 • 4 pyjamaser
 • 6 strømpebukser
 • 5 par sokker
 • 2 bomullsluer
 • 1 vinterlue
 • 1 Utedress i fleece
 • 1 ullbody
 • 1 ulllue
 • 1 par ullvotter
 • 1 ull sparkebukse
 • 6 smekker

Klærne har jeg kjøpt litt rundt omkring, både på Barnas Hus, Name It, Cubus og HM (og sikkert Lindex/Kappal også, men de er litt like de butikkene der...). Typiske uteklær har jeg gjerne kjøpt i str 62. Vi får et strikket hentesett som jeg tenker kan være greit å ha i vognen i begynnelsen. Cubus har noen greie pakker med bodyer og "joggebukser" som virker veldig ok til klær som skal gulpes ut, sammen med strømpebukser. Men jeg måtte ha noen søte sparkebukser også :) Sparkebukser er forresten utrolig vanskelig å finne! Jeg trodde dette var noe alle babyer brukte, men de "joggebuksene" er tydeligvis det man skal ha nå. Jeg ville i tillegg ha sparkebukser uten fot...

Nå viste det seg jo også at før vi var kommet halvveis på listen, så arvet vi en hel drøss med klær av min søster og noen venner, så vi trengte ikke kjøpe mer.

20140715-første vask_003

// Noen pysjer og sparkebukser //

Sengetøy og kluter

 • 3 babytepper
 • 2 dyner 65x80 cm
 • 3 dynetrekk 65x80 cm
 • 3 laken 60x120 cm
 • 2 tisselaken 60x120 cm
 • 4 små håndklær
 • 4 store håndklær
 • 10 gulpekluter
 • 15 vaskekluter
 • Lammeskinn
 • 2 laken til vogn 40x95
 • 1 tisselaken til vogn 40x95

Jeg vet det er mange som begynner på 80x100 cm dyne, men syns den så litt stor ut i begynnelsen, så vi gikk for den minste :) Går jo ihvertfall en del måneder før den vokses ut av, i tillegg er den lettere å ha i lekegrinden som vi skal bruke som dagseng og jeg trenger ikke egen dyne hvis jeg vil bruke den i vognen.

Gulpekluter ble det en del mer av, samme med vaskekluter. Jeg kjøpte 3 pakker på Name it med gulpekluter, og i tillegg fikk jeg noen. Og Princess hadde noen supre små vaskekluter i 5pk til 19 kr eller noe sånt :)

Så nå er første vask tørket og lagt i skapet... bare 100 bæreposer igjen (sånn ca..)

størrelse 50 baby

//Nei, jeg har ikke kjøpt bare blå klær, men jeg sorterer da etter farge når jeg vasker! //


PS: Jeg har fått en eksklusiv rabattkode til meg selv og mine lesere fra Lille Mirakel som gir hele 20% i nettbutikken deres! Bruk rabattkoden "spesiellinor" når du sjekker ut for å få rabatten ;) (Viktig at den legges inn før du betaler da dette ikke kan justeres senere).  (Sponset)