Noen deilige dager i Gøteborg :)

first hotel g

//1. First Hotel G inn gang / 2.  Rulletrapp opp til resepsjonen / 3. Spa avdelingen (alle bildene er lånt fra hotellets hjemmeside) //

På vår årlige weekend til Gøteborg (som ikke var weekend dette året men midt i uken, og ikke på bryllupsdagen vår heller, hehe) bodde vi denne gangen på First Hotel G i sentrum av Gøteborg.

Skjermbilde 2014-07-13 kl. 11.30.57

Det var egentlig bare å gå gjennom det svære kjøpesenteret Norstan og over broen, så var man midt i de koselige handlegatene og torgene som jeg liker så godt med Gøteborg :) I tillegg var det helt fantastisk vær (og alt for varmt for en gravid, hehe). Hotellet var god standard på, men det lå oppå togstasjonen. Veldig greit for meg som er gravid og må ha mat hele tiden at det var både 7eleven og Burger King i underetasjen, men man får liksom ikke helt den "fint hotell"-feelingen når man ser rett på noe som ligner på Oslo S inne i hotellet. De beste hotellene vi har bodd på i Gøteborg er uten tvil Avalon (som ligger virkelig midt midt i sentrum) og Clarion Post Hotell.

Jeg hadde også booket et gravidmassasje på spaavdelingen, men må innrømme at det var litt skuffende. Massasjen var grei nok, men det var bare en person på jobb som skulle både ha resepsjon og massere. Timen kom igang 5-10 minutter for seint, og likevel sluttet den når den opprinnelig skulle, og hun virket litt stresset og som om hun hadde dårlig tid. En gravidmassasje bør heller ikke basere seg på å ligge store deler av timen på rygg, siden veldig mange gravide blir svimmel av det pga press mot hovedpulsåren i buken.

Spa-avdelingen til Clarion Post Hotell er forresten helt fantastisk, og neste gang bestiller jeg nok der uansett hvor vi bor :) Stor og fin og flinke mennesker som jobber der :)

el carazon

//1. Sitter ute (i skyggen, hehe) og koser oss! / 2. Mat på El Carazon//

De fleste måltidene ble jo litt etter hvor vi var på tidspunktet, siden jeg blir akutt sulten og må ha mat med en gang, ble det litt på kjøpesenteret, litt på Burger King og en lunsj på El Carazon på Kungstorget. Deilig å sitte ute, men på sånne turistfeller er jo ikke maten akkurat noe å skryte av, og dette var ikke noe unntak. Vi ble tipset om to restauranter, The Barn og Market, som virket veldig bra, men det får vi heller prøve når jeg klarer å gå litt lengre og kan planlegge måltidene litt bedre.

En overraskende god, og veldig billig, lunsj fikk vi på Indiska Hörnet rett før man kommer til Gøteborg når man kjører fra Oslo. Jeg ville innom en Cili in papers, en hobbybutikk som lå der. Selvfølgelig måtte jeg ha mat da også. De hadde lunsj som kostet 70 kr og da var det sånn 5 retter man kunne velge mellom. Det var i et industriområde, så tydelig at mange gikk dit i lunsjen på jobben. Det var som å være i en kantine, man tok et brett og stilte seg i kø. Men så utrolig godt det var!

gravid gøteborg

//Rundt og kikker i handlegatene, støttestrømpene er på!//

Jeg har bare vokst helt sykt mye de siste 2-3 ukene. Men nå begynner jo barnet inni der å bli ganske stort også. Så lurer på hvor stor jeg blir til slutt.  Støttestrømper og joggesko var mine venner på turen. Jeg har sluttet å le av gravide som kler seg komfortabelt.

koka gøteborg

//1. Middag på Koka (bilde fra restauranten sin hjemmeside) / 2. Tatt på meg min eneste gravid-finkjole :) / 3. Fisk med eh...brokkoli, muslingkrem og gaukesyre/ 4. Dessert!//

Turens høydepunkt er som alltid middag på Koka. Det er så sykt bra mat der, og utrolig spesielt alltid. Siden all mat er kortreist eller laget på kjøkkenet der (smør feks). Den het tidligere Kock & Vin, men pusset opp siden sist vi var der og åpnet under nytt navn. Men maten er av samme stil, men med litt billigere priser for å gjøre restauranten mer allmenn.

Vi spiste 7 retters som så slik ut (nei, vi forstod ikke alt vi heller, hehe):

Skjermbilde 2014-07-13 kl. 12.07.33

I kollasjen over er bilde nr 4 kjørvel-is og nr 3 dagens fangst. I tillegg fikk i noen bittesmå retter både før og etterpå. Det jeg liker så godt er at de kan blande ting man aldri ville kommet på selv, og plukket ting i skogen, og så smaker det så rent og så fantastisk!

Gøteborg er virkelig et bra sted for shopping og mat (så lenge man holder seg unna turistfellene, hehe), og så greit at det bare er 2-3 timer å kjøre hjemmefra :)

Håper alle har en kjempefin sommer!