Crispy kyllingvinger i ovnen

IMG_3374

Her har dere oppskriften på noen fantastisk gode kyllingvinger med asiatisk vri som man lager i ovnen. De er skikkelig crispy og kan lett lages opp på forhånd. Bildet over er fra bursdagen min. Når kyllingvingene stekes bør de ligge enkeltvis med skinnet opp, og skal man lage mange kan man da steke et og et brett og så hive alle i en stor form som kan varmes opp senere.

Jeg gir dere oppskriften på en enkel og en litt mer avansert saus (ikke veldig vanskelig altså). Den litt mer avanserte smaker mer, men må kokes enten på forhånd eller mens kyllingvingene er i ovnen ;)

Du trenger:

♥ En pose små kyllingvinger ♥Olje, salt og pepper ♥ Sesamfrø

♥Saus 1 (avansert) eller saus 2 (lett)

Saus 1:

♥ 100 g honning ♥ 2 ss soyasaus ♥ 1 ss Wostershiresaus ♥ 1 ss eplecidereddik ♥ 1 ts Dijonsennep ♥ noen dråper Tabasco ♥ 3 knuste hvitløksfedd ♥ Ca 1-2 cm ingefærbit skrellet og delt i skiver ♥ I dl vann

Bland alle ingrediensene i en liten gryte og la det småkoke i ca en halvtime.

Sil sausen og la den kjøle seg av i ca 15 minutter så den tjukner litt.

Saus 2:

♥ 100 g honning ♥ 2 ss soyasaus ♥ 1 ss Wostershiresaus ♥ 1 ts eplecidereddik (NB! Mindre enn i forrige oppskrift) ♥ 1 ts Dijonsennep ♥ noen dråper Tabasco

Bland ingrediensene og bruk sausen direkte.

Slik gjør du:

Sett ovnen på 175 grader. Hvis kyllingvingene er fryste, legger du de på bakepapir på et brett og inn i ovnen i 10 minutter før du tar de ut igjen og smører med olje og krydder. Hvis de er tint smører du de med litt olje og salt og pepper, før du legger de på bakepapir med skinnsiden opp.

Stek midt i ovnen på 50 minutter før du tar de ut igjen og pensler oversiden med saus. Sett de inn igjen i 5 minutter, ta de ut igjen og pensle på nytt og la de stå 5 minutter til.  Før servering heller du litt saus over kyllingvingene og strør på sesamfrø.

Serveres med feks ris og soyasaus, eller med feks sweet chili eller sataysaus.

Alternativ:

Hvis du ikke vil ha asiatiske kyllingvinger men mer tradisjonelle amerikanske, så stek kyllingvingene slik beskrevet over, men ikke ha noe marinade/saus over mot slutten. Istedetfor lager du denne:

Buffalo saus:

♥ 1 ss smør ♥ 1-2 dl hot sauce (chili/tomatbasert saus. Ikke tabasco) ♥ 1 ts eplesider eddik ♥ Salt og pepper

Smelt smøret i en gryte. Ha i sausen, eddik og krydder. Kok opp. Når kyllingvingene er ferdig blandes de med noe av denne sausen, resten serveres i en skål ved siden av med feks blåskimmeldip og selleristenger.