Mine beste iHerb-kjøp

Jeg er jo som dere sikkert har fått med det, litt over gjennomsnittet glad i mat :) Enten god mat ute, eller god mat hjemme. Det jeg IKKE liker er ferdigmat. Ikke av prinsipp, for jeg er stor fan av ting som er lattvint, men nesten all ferdigmat inneholder diverse E-stoffer som smaksforsterke og anti-klumpemiddel osv. Dessuten syns jeg nesten all ferdigmat smaker salt / saltlake. Et godt stykke kjøtt feks smaker bedre med kun salt og pepper (selv om jeg som regel lager en marinade eller krydderblanding da), enn de fæle ferdigmarinerte greiene man får på matbutikken.

Jeg har tidligere laget et innlegg om hva jeg pleier å kjøpe i innvandrerbutikken. Ikke alt her er fritt for "skumle" stoffer, men litt vanskelig å lage feks tamarind-saus selv (selv om det sikkert ikke er umulig, så har jeg aldri prøvd på det fordi jeg bruker det ikke like ofte som bbq-saus feks).

I det siste har jeg blitt mye mer obs på å kjøpe økologiske produkter, pga de stoffene jeg skrev over. Lage mat fra bunnen av har jeg jo vært interessert i lenge, men det er jo i hovedsak pga smaken :)

Det var da jeg kom over iHerb, som er en nettbutikk hvor man kan kjøpe økologiske krydder og krydderblandinger! (og proteinpulver, vitaminer, såper osv, men det har jeg ikke benyttet meg av så mye enda, dessuten er det en del kosttilskudd og sånt som blir stoppet i tollen). Hvis man holder seg under 200 kr slipper man moms, og hvis vekten er under 1.8 kg så koster frakten bare 4$ også! Den regner det ut i kassen, så det er bare å komponere en perfekt pakke i forhold til pris og vekt. Hvis du bruker denne koden også: GJN784, så får du 5$ avslag på første kjøp. Her kan man feks kjøpe grillkrydder og tacokrydder uten store menger salt, sukker og smaksforsterker slik det er i den butikkkjøpte.

Her er noen av mine favoritter jeg har fått i posten. Jeg bestiller stort sett Frontier eller Simply Organic sine produkter.

iherb favoritter

1. Frontier Natural Products, Red Chili Pepper, Crushed (røde chili "flak"). Brukes i feks Shrimp gambas, og alt man kan bruke chili til.

2. Frontier Natural Products, Organic Tellicherry Black Peppercorns. Pepper med mer smak i! Amerikanske grillmestere er glad i denne typen pepper.

3. Simply Organic, Madagascar Pure Vanilla Extract, Farm Grown. Til å ha i diverse kremer til desserter, i pannekakerøren og i kjeksdeigen.

4. Frontier Natural Products, Organic Barbecue Seasoning, Salt-Free Blend. Grillkrydder uten salt (den i butikken er nesten bare salt). Et godt alternativ hvis man ikke har tid til å lage selv! Har brukt denne mye,

5. Frontier Natural Products, Alder Smoked Salt, Gourmet Salt Grinder. Salt med røykesmak. Lukter nesten grill oppi. Kan brukes på alle typer kjøtt, fantastisk på rødt kjøtt.

6. Garlic Gold, Organic Italian Herb Nuggets. Krydderblanding med hvitløk (store biter). Bruker denne til å lage hvitløksbrød, eller som topping på pasta med hvit saus, og på ostesmørbrød.

7. Frontier Natural Products, Sichuan Pepper. Dette er en av de 5 kryddertypene i kinesisk fivespice. Brukes i asiatiske retter, feks pho, crispy duck og wok.

8. Frontier Natural Products, Whole Chipotle Chili Peppers, 75,000 Heat Units. Stor pose med hele tørkede, røkte jalapenos. Legges i vann først og kan så brukes direkte i gryter (NB sterkt!) eller moses og lage bbq-saus. Kjempegod til taco, chiliconcarne og sånn type mat. Hvis man googler chipotle og recipe finner man masse oppskrifter.

9. Frontier Natural Products, Smoked Paprika, Ground. Har en ting for røyk-smak altså :) Bruker denne i både tacokrydder, grillkrydder og direkte på feks kylling.

Andre ting som jeg har kjøpt i store poser (like som nr 8. på bildet): Ground chipotle, sweet paprika, powdered onion og powdered garlic. De to siste var egentlig et "bomkjøp". Jeg tenkte powdered og ground var pulver begge deler, med powdered er faktisk pulverisert så de har konsistens som mel, men de kan brukes i supper og marinader ol som er væske så de kommer nok greit med :) Det er ingenting som heter "ground" med løk og hvitløk, men jeg har bestilt granulated så da håper jeg det er riktig! Chilipulver, cumin og diverse curryblandinger har jeg fra innvandrerbutikken så det har jeg ikke bestilt enda. Det bruker jeg jo til å lage indisk av, men chili/chipotle, cumin, søt og røkt paprika, løk- og hvitløks-pulver er jo viktige ingredienser i både grillkrydder og tacokrydder :)

Noen andre som handler på iHerb som har noen gode tips til meg? :)