*Sponset video* - Står du i fare for å utvikle diabetes?

 

Visste du at Type 2-diabetes ikke er noe som er forbeholdt gamle eller tjukke mennesker? På Diabetesrisiko.no kan man ta en kjapp test på bare 8 spørsmål og finne ut om man er i faresonen for å utvikle diabetes de neste 10 årene. Risikoen øker hvis man har noen i familien eller man har usunne levevaner.

Jeg tok testen og heldigvis var jeg utenfor faresonen.. tror jeg ihvertfall, hehe. Magemål når man er 6 mnd gravid er jo ikke akkurat representativt for hvordan jeg ser ut til vanlig, så jeg tok et estimat av hva jeg tror jeg er til vanlig. Men skal nok ta testen på nytt når kroppen er tilbake ;)

Hvis du har ikke-vestlig bakrgrunn (helt eller halvt, som meg) så må du trykke der det står "har du ikke-vestlig bakgrunn?" Så får du litt andre spørsmål, siden den andre testen kan gi feil uttelling.

Jeg vil si at å ta denne testen er en veldig liten investering å gjøre for å kanskje bli litt mer bevisst på om man er i faresonen. Det er jo ikke sånn at hvis du kommer dårlig ut så FÅR du diabetes innen 10 år, men det kan jo feks være en oppvekker for å begynne å leve litt sunnere?

Sponset innlegg