Spare ribs i ovnen

IMG_4104

Deler en ny oppskrift med dere idag :) Blir mye mat, hus og hjem for tiden, men er stort sett det det går i her, hehe. Jeg eeeelsker jo grillmat, men noen ganger når man har kjøpt inn så er ikke alltid været med oss, og man må lage mat i ovnen. Denne gangen hadde vi baby back ribs fra Machmanns Marked på Skøyen. DET er en butikk jeg anbefaler alle å gå i! De skulle hatt noe sånt i Ski, men det har de desverre ikke. Nærmeste blir vel Den blinde ku i Ås, men jeg jobber på Skøyen, så da er det litt lettere å stikke innom der.

Du trenger:

♥ Spare ribs, ikke stekt eller marinert ♥ Til å smøre spareribsene (ikke alt er nødvendig): Worstershiresaus, liquide smoke, sennep og grillkrydder ♥ Litt øl ♥ Bbq saus

På den gamle bloggen min har jeg lagt ut oppskriften jeg bruker på grillkrydder og bbq-saus, men det går helt fint an å bruke butikkkjøpt også (og hvis du kjøper et litt bedre grillkrydder, som ikke er 70% salt og smaksforsterker så blir jeg veldig glad ;).

Slik gjør du:

Fjern membranen på baksiden av spareribsene. Det er en hvit hinne som kan være seig å tygge på. Det lønner seg ofte å begynne med kniv, og så når du får tak i den dra av så mye du klarer. Smør på først worstershiresaus, liquid smoke, sennep og så strør du på grillkrydder som du klapper på til slutt (ikke gni det utover). Dette kan gjodt gjøres kvelden før og ligge i plastfolie i kjøleskapet til dagen etter, men det kan også gjøre rett før.

IMG_4095

Sett ovnen på 120 grader. Legg spareribsene (med den siden menbranen var ned) oppå aluminiumsfolie og midt i ovnen. Etter 2 timer tar du de ut og legger det over i en ildfast form.

IMG_4100

Smør bbqsaus på ribbene og hell litt øl i bunnen. Pakk almuminiumsfolie godt rundt så den er lukker. La stå i ovnen i 1 time til.

Hell av væsken. Smør på mer bbq-saus og sett inn igjen i ovnen uten folie i ca 15-20 minutter til. Da har du saftige, gode spare ribs som er helt fantastisk gode!

IMG_4103

Serveres med feks potetsalat og mais, og selvfølgelig bbq-saus.

Her er et bilde av middagen jeg la ut på instagram :) Hvis du vil følge meg der heter jeg @spesiellinor.

10264427_10154184858675174_763593627505780866_n