*Sponset video* - DnB lanserer kortlappen!

I denne søte videoen får du se en gutt som ikke tror han trenger å gjøre noen ting fordi man kan jo bare ta ut penger på kortet :) I tillegg til å være barnslig søt, så tar den jo opp et veldig viktig tema! Jeg fikk ikke bankkort før jeg var 16, men da hadde jeg jo min egen konto og var gammel nok til å styre det selv og vite hvor pengene kom fra. Men det er jo ikke helt sånn nå lenger. Det er jo faktisk 14 år siden jeg fikk bankkort, hehe.

Nå for tiden er det mer praktisk og sikkert at barn får bankkort mye tidligere, uten at jeg helt vet hvilken alder som er den mest vanlige. Gutten i videoen ser ut som om han er sånn 8 år. Da har man begynt å få ukepenger, og bør lære verdien av pengene man får og at man må spare hvis det er noe større man har lyst på. Men det er ikke like lett å se den sammenhengen når man ikke har fysiske kontanter i hånden som man betaler med og får penger tilbake, og som man får en viss sum av etter at man har utført et arbeid. Derfor har DnB lansert kortlappen! Det er en test hvor barn kan lære litt om penger og kortvett før de får sitt første bankkort. Det var ingenting sånt da jeg var liten, og noen foreldre syns kanskje det er litt vanskelig å vite hvordan man skal gå frem for å lære barn om hvordan et kort virker når det barna ser er at man stapper inn kortet i en maskin og så kan man betale uten penger, eller til og med for ut penger! Og da er jo dette et kjempebra hjelpemiddel.

Selv om jeg ikke har barn enda, så syns jeg det er kjempebra at det har kommet noe sånt som barn kan lære om penger allerede i tidlig alder.

Se for deg samme videoen, men med en ung voksen på sånn 22 år istedenfor den lille gutten, og "kredittkortlappen". Ikke like sjarmerende ;)

Sponset innlegg