Hurra for 17. mai :)

17.mai bergen

Dette innlegget skulle vel ideelt sett kommet for en uke siden, hehe. Men rett før vi dro til Bergen for å feire 17. mai raidet vi Ikea på Slependen for alt de hadde.. nesten ihvertfall. Så den siste uken har vi kastet masse greier vi hadde fylt opp boden og det ledige soverommet, og laget skikkelig lagringsopplegg, vaskerom (eller ihvertfall midlertidig sorteringssytem til vi kan ta hele rommet) og hobbyrom til meg :) Dere skal få se bilder av det når det er ferdig, men foreløpig ser alt ganske kaotisk ut fortsatt.

17.mai ble (som vanlig) feiret i Bergen :) Vi kjørte over fjellet torsdag etter jobb og tilbake på søndagen. Fredagen var vi ute hos vår søte lille nevø på 1.5 år som var hjemme fra barnehagen. Morsomt å se at han har lært å snakke så mye siden vi så han i påsken. Mesteparten av det han sier betyr jo ingenting, men han kunne mange flere ordentlige ord enn sist vi så han. "Låne" var et populært ord, som han sa når han ville ha noe. Men vi fikk det aldri tilbake. Eller han tilbydde oss å låne noe, når han ville han noe annet av oss. Men halvoppspiste skiver fristet ikke så mye, så jeg sa "nei, takk".

17.mai nordnes

Min kjære mann har en kompis som bor i en leilighet rett der hvor toget går. Det passer oss alltid utmerket å besøke han og terassen hans for å se på toget. Da kan man sette seg ned, går på do og se på toget uten å hate alle som står rundt deg. Det var ganske varmt også, så det kunne raskt blitt til mye hat. Det er greit å ha et sted å møte venner også, siden det er ganske umulig nede i folkemengden.

Middag spiste vi hos foreldrene mine. De bor i en koselig "bergens-gate". Det første bildet i innlegget er tatt utenfor husest deres. Bortsett fra Knøsesmauet, som er Bergens mest fotograferte smau, får man jo nesten ikke mer Bergens-idyll enn dette :)

Det er forresten ikke en Bergens-bunad jeg har, men en Rogalandsbunad. Det er siden min far er fra Sola. Det passer jo også godt at mannen min kommer fra Figgjo, men det var ikke planlagt da jeg fikk bunaden til konfirmasjonen.

På kvelden var vi på et sted som heter "Ferdinand på Engen". Har aldri vært der før. Men det var greit der. Jeg syns det var mest trist at Moliere var lagt ned ;) Det var en liten fransk cafè som var åpen om kvelden også, men egenlaget sjokolade. Men det hadde ikke vært et sted å dradd på fest på 17. mai altså. Der måtte man være på date, eller med 1-2 venninner. Det var ingen andre sammensetninger av mennesker der. Jeg hadde forresten lovet meg selv å ikke bli en sånn som "ikke aaaaaaner" hvor noe er i Bergen etter å ha bodd vekke i 2 år, men det har jeg altså blitt.

Håper alle har hatt en strålende 17.mai :)