Hurra for meg!

I forrige uke hadde jeg bursdag.. og ble kjempegammel. Selv om jeg ikke føler meg kjempegammel. Også er man jo bare så gammel som man ser ut :-p Og de fleste tror jeg er et par år yngre enn jeg er. Men jeg er faktisk blitt 30. Det er mange som spør om jeg ikke fikk panikk, men det gjorde jeg ikke. Kanskje det kommer senere. Jeg fikk litt da jeg ble 27 og innså at jeg var i slutten av 20-årene og ikke i midten lenger. Kanskje det samme skjer når jeg blir 37.

På selve dagen hadde vi ikke noen stor feiring. Den ble tatt i helgen. Men min kjære hadde likevel tatt seg til til å bake litt kake og gi meg verdens beste gave :)

10154300_449538201845779_1151352528_n

Kaken bakte han dagen før etter at jeg hadde lagt meg :) Og etter at jeg hadde bakt en av kakene til helgen som skulle fryses, hehe. Han fikk ihvertfall kamuflert lukten. Også fikk jeg et Canon EOS 6D med 50 mm f1.4 linse!!! Vi pleier ikke gi hverandre såå dyre gaver altså. Men det er jo litt spesielt når man blir 30 ;) (Jeg var student da han ble 30, og vi hadde bare vært sammen to mnd da, så han får heller få en enda dyrere gave når han blir 40). Også masse røde og rosa roser :) Det var så mange at jeg måtte ha to vaser til de. Som minner meg på at jeg må kjøpe flere vaser. Jeg fikk jo noen til feiringen også, de måtte stå i vannmugger.

Jeg har jo vært syk en stund nå, så maten til festen måtte planlegges litt bedre. Det vil si mannen måtte gjøre MYYE, med meg sittende på en barkrakk ved siden av, hehe. Jeg fikk bakt og gjort en del planlegging på forhånd, og mye kunne fryses også. Slik at jeg lagde en matrett eller en trykksak/pynteting hver dag.

Vi serverte tapas, og alt var hjemmelaget (men vårrullene var hjemmelaget av mamma, hehe). Oppi alt styret glemte jeg å ta bilde av maten :/ Så har bare et av kyllingen, jeg hadde ikke en gang dusjet når gjestene begynte å komme. Ting tok litt tid ja!

IMG_3374

Menyen:

♥ Mini-vårruller med sweet chili saus

♥ Greske kjøttboller med tzatziki

♥ Kyllingvinger med asiatisk inspirert marinade og satay saus

♥ Scampi i chilisaus

♥ Bacondadler

♥  Foccacia

♥  Salat

Kan legge ut noen oppskrifter i et annet innlegg. Tapas er jo utrolig greit å lage til mange. Jeg kjøpte sånne aluminiumsformer på Staples, og etterhvert som alt ble stekt ble det lagt i  en sånn (da er jo ikke formen full, og alt kan bli spredt utover og nedkjølt raskt). Også er det bare å stable alt og varme opp før gjestene kommer :) Det er et lite tårn i ovnen da, så det tar jo ganske lang tid å varme opp desverre.

Kakebordet:

kakebord sweet table

Planen var egentlig å lage merkelapper til alt av mat så folk kunne se hva det var. Men jeg fikk bare tid til popcorn og chips, for det har jo folk problemer med å se forskjell på :-p I tillegg lagde jeg små skilt til krydderkakene. Jeg tegnet alt i tegneprogrammet som følger med den digitale kuttemaskinen min.

Krydderkaken er en langpanne som jeg stakk ut små rundinger med en kakeutstikker. Browniene stakk jeg (eller det var faktisk mannen). Ut med en firkantet utstikker som var "scalloped" som det så fint heter på engelsk (google it, jeg klarer ikke forklare, hehe. Det har med formen å gjøre). I tillegg er det litt smørkrem på for å holde fast marshmellowsfondanten som ble kjevlet ut og preget med en mønstermatte og stukket ut med samme utstikker.

Hovedkaken har pynt fra ebay og marshmellowfondant trekk og pynt som jeg har laget selv :) Popcornboksene, papirsugerørene og de små boksene jeg hadde smågodt i er fra Festfabrikken som også har avdeling i Oslo.

IMG_3391

Banneret lagde jeg selv , med min fantastiske kuttemaskin Silhouette Cameo:-D Og pompons i taket fra ebay som begynte å dette ned allerede før gjestene var kommet. Neste gang skal de festes med litt tjukkere tråd som ikke sklir gjennom teipen. Men de gjør seg jo liggende rundt omkring også.

IMG_3389

Jeg klarte å blåse ut alle tre lysene helt alene!

IMG_3485

IMG_3425

Et slitent men lykkelig bursdagsbarn som har hatt en veldig fin feiring :)