Mild tikka masala med kylling

Da var det på tide med en ny oppskrift :) igår laget jeg mild tikka masala med kylling! Vi lagde bare til 2 pers, men det ble så mye saus at jeg har skalert opp til 4 pers (med samme sausmengde). Denne kan også gjøres sterk ved å bruke enten fersk eller pulver chili, men syns det var greit å prøve å lage en mild indisk rett en gang. Bildet er lånt fra Google, siden jeg var helt utsultet da jeg lagde mat og glemte å ta bilder :-p Men det så helt likt ut.

4 personer

3 kyllingfileeter

Marinade:

2 dl yoghurt naturell 2 ss garam masala krydder 1 ss paprika pulver 1 ss cumin 0.5 ss korianderpulver 1 ts tumeric / gurkemeie 2 revet hvitløksfedd 1 ss revet ingefær 1 ss olje Salt Litt sitronsaft

Saus: 2 hvitløksfedd 1 ss revet ingefær 1 løk En boks ferske plommetomater ca 500 g (hermetisk kan også brukes) 2 dl fløte To stilker fersk koriander 2 ss Patak's tikka masala curry paste (fåes i innvandrerbutikk) Resten av marinaden 1 ss cumin 1 ts tumeric/gurkemeie 1 ts paprikapulver 1-2 ss brunt sukker

Bland sammen marinaden. Del kyllingfileene i biter og ha marinaden over. Sett i kjøleskap over natten eller minst en time. Stek eller grill på høy varme og sett til siden. Spar resten av marinaden.

Ha tomater, fløte og stilkene og roten av koriander i blenderen og kjør glatt. Spar på bladene og bruk til pynt før du serverer. Hvis roten er brun kan du bruke en potetskreller til å skrelle det av med før du tar den i blenderen.

Stek hakket hvitløk, ingefær og løk (eventuelt hakket chili også hvis du vil ha den sterk). Ha tikka masala paste over og rør så alt blir blandet. Hell sausen fra blenderen over (ja, den er rosa hvis du har brukt ferske tomater :-p) . Ha i resten av ingrediensene og småkok i 30 minutter. Smak eventuelt til med mer krydder.

Server med kokt ris (eventuelt med safran eller gurkemeie for å gjøre den gul) og naanbrød. Her er en oppskrift jeg har lagt ut tidligere på hjemmelaget naan :)