Oppskrift: Lam i pitabrød

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idag prøvde vi en ny fri på fredags-tacoen, nemlig lam i pita! Her i forstaden er det nemlig obligatorisk å pakke inn maten sin i en taco, wrap eller et pitabrød hver fredag. Men det er ingen regler på hva man skal ha inni ;) Det er også mye sunnere å lage sin egen krydderblanding siden man har kontroll på hvor mye salt som er i (man kan selvfølgelig også droppe sukkeret). Dessuten er rent kjøtt både sunnere og smaker  bedre enn kjøttdeig.

Denne oppskriften er tyrkisk-inspirert og smaker kjempegodt!

Så dette trenger du til 2 personer:

400 g renskåret lam 4 pitabrød 10 plommetomater 5-10 reddiker salatblanding en boks kikerter en halv agurk vårløk Fersk koriander

Dressing: rømme hvitløk

Krydderblanding: 2 ss cumin 1 ss paprikapulver 0.5 ss tumeric pulver 0.5 ss korianderpulver 0.5 ss garam masala 1 ts oregano 0.5 ts kanel salt og pepper (og evt chili) 1 ts brunt sukker litt muskatnøtt 1 finhakket hvitløksfedd litt revet hvitløk fersk koriander

Slik gjør du:

OLYMPUS DIGITAL CAMERABland sammen ingrediensene til krydderblandingen. Og legg alle lammebitene oppi blandingen og rull de rundt. Stek lammekjøttet i en stekepanne på høy varme i olje eller margarin til de er godt brunet, skru så litt ned.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skjær tomatene i halve og reddikene i skiver. Skyll salaten og dryss finhakket vårløk og koriander over. Skyll kikertene og skjær opp agurken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Til slutt presser du så mye hvitløk som du tør (!) oppi rømmen, og vips er maten ferdig :) Et fedd til en boks pleier å være greit, men på date er det kanskje like greit å holde seg til bare rømme, hehe. Men for oss som er gift er ikke det noe problem. Ihvertfall ikke når begge spiser det.

Vel bekomme :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA