[ Helgens prosjekter, uke 4 ]

(Dette innlegget skulle jo kommet på mandag, men det kommer nå :-p)

 

I helgen var jeg i 30årsdag! Det var noen som prøvde seg på å kalle det for 30årsLAG, men vet du hva! Så gammel er vi ikke ;) Man må gjerne si 40-, 50-, eller 60-årsLag, men det er en 30årsDag. Det rare er at etter 60 blir det hetende Dag igjen, når jeg en gang blir så gammel så kanskje jeg vet hvorfor.

Uansett. Jeg hadde gleden av å lage noe uspiselig kakepynt til jubilanten :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det ble en minivimpel og tallet 30 til å ha på kaken. I tillegg lagde jeg et kort som var til gaven jeg hadde spleiset på med noen venninner. Tenkte jeg skulle legge ut steg-for-steg innlegg på den minivimpelen, men det for blir et annet innlegg.

Kaken lagde hun heldigvis selv:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg hadde nemlig ansvaret for mannen sin kake, for han hadde også bursdag denne dagen! Da jeg kom ned i stuen med skiltet jeg hadde laget til Stine så han bare på meg og sa: "Jeg blir 33!". Han prøvde så godt han kunne med å få meg til å få dårlig samvittighet, men han hadde faktisk sagt at det var greit at jeg gikk ut. Og så tror jeg denne veide litt opp:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bortsett fra at den fikk meg til å hate baking, så var jeg litt stolt etterpå :) Jeg har bare bakt små kaker med trekk før. Det var litt av et styr å få på marshmellowfondant-laget uten rundpinne. Jeg hang den til slutt rundt armen min. Og så viste det seg til slutt at vi hadde kjevlet ca dobbelt så mye som vi trengte (ja, mannen må hjelpe meg med det jeg ikke får til ellers blir det grining).

Den spiselige Liverpoo- logoen fikk jeg av en kjempehyggelig dame i Oslo som heter Marion. Du kommer til hjemmesiden hennes ved å trykke på linken på navnet hennes. Hvis du vil se noen imponerende kaker så bør du trykke inn der å se ihvertfall :) Det er litt av noen kunstverk hun har tryllet frem!

Det som irriterte meg mest med min, var at jeg ikke planla layouten bedre. Det ble litt sånn improvisert. Mest fordi jeg begynte å planlegge det litt for seint, men folk må slutte å ha bursdag rett etter jul. Man tror man har kjempegod tid, og  så plutselig er det jul og nyttår og så er det bursdag. Bam!

Så derfor hadde jeg ikke noen tall eller bokstav-utstikkere og jeg brukte royal icing og min "nydelige" håndskrift. For å illustrere håndkskriften min, så hadde jo jeg laget julekort til alle i familien. Og svigermor så på det og sa: "ÅÅ, så fint Ellinor, men jeg ser det er Øyvind som har skrevet inni". Det var jeg som hadde skrevet inni...

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er jeg trøtt og sliten etter en laaaaang dag (omtrent som nå +sminke). Er det sånn mødre har det?? At man må bake og ordne selv om man har mest lyst å ligge på sofaen? Vanligvis gjør jeg jo bare sånne ting når jeg er opplagt til det, men dette var jo tidsbestemt, hehe. Kaken tok bare sykt mye lenger tid enn jeg trodde. Da hadde jeg tilogmed laget og farget fondanten dagen før, og trodde jeg hadde planlagt kjempegodt...

Ble nå greit til slutt likevel :)