Oppskrift: Kjappe kyllinglår med ovnsbakte poteter

Jeg elsker å stå på kjøkkenet...i helgene. I hverdagen når jeg har full jobb og må togpendle, vil jeg helst at maten skal lage seg selv med minst mulig arbeid. Men ferdigmat er jeg ikke noe fan av, det smaker alt for salt og rart.
Jeg tenker det er flere som meg, så derfor vil jeg dele denne oppskriften med dere. Tar tre kvarter å lage, men mesteparten av tiden står det i ovnen og gjør seg selv :)
Til 2 pers:
3 poteter i båter
olje
2 hele hvitløksfedd
rosmarin
salt
pepper
2 store kyllinglår
sitronsaft
olje
basilikum
oregano
salt
pepper
hvitløkspulver
skivede eller ternete grønnsaker
olje
hvitløkspepper
Sett ovnen på 200 grader. Skjær potetene i smale båter og legg de i en ildfast form. Legg to hele, skrellede hvitløksfedd sammen med dem og dynk i olje. Ha over rosmarin, salt og pepper. Sett i varm ovn.
Legg kyllinglårne  med skinnsiden opp i en stor ildfast form. Ha over sitronsaft, olje og så krydder. Når potetene har stått inne i ca 5-10 min setter du inn kyllingen. Etter ca 20-25 minutter til er potetene ferdig. Ta de ut, skru varmen opp til 250 grader og varmluft grill så skinnet på kyllingen blir sprøtt. Det tar også ca 5-10 min. Kjenn litt etter underveis. Mos hvitløksfeddene som lå oppi med potetene og bland de inn.
Stek grønnsakene i olje og hvitløkspepper mens kyllingen grilles.