Hjemmelaget julepynt

Det er travelt for tiden! Jeg prøvde å blogge hver dag, men det måtte jeg rett og slett gi opp, hehe. Men det kommer nå relativt ofte likevel, sånn i forhold til de lange bloggpausene jeg hadde før. Jeg har jo ikke pause nå, men med full jobb og pendling så flyr tiden.
Jeg tenkte jeg skulle dele litt DIY julepynt med dere.
Jeg har laget en del selv i år, planen var egentlig å lage enda mer, men vi får se hva det blir tid til. Det er jo ikke jul enda da.
Sånn ser juletreet vårt ut nå. Har kjøpt julekuler på Illums Bolighus og Åhlens:
Og så er planen å fykke på resten med hjemmelaget. Jeg har en digital kuttemaskin (silhouette cameo). Litt juks kanskje :-p Men da går det veldig fort og greit, hehe. Men det meste kan man lage uten også altså.
Denne julekulen lagde jeg ved å følge oppskriften på denne siden her. Der ligger en mal også. Det neste er å første sette sammen to "kopper" med fem på hver, og så sette de koppene mot hverandre. Det er litt krøkket å få til, men de ble ganske fine. Jeg lagde de med 250 g papp, men det er litt i tjukkeste laget. Det er nok enklere med tynnere papir også.
Til denne kulen trenger du:

  • Mønstret scrappbooking kartong (6"x6")
  • En hullemaskin, eller holepunch med et hull som er mindre i størrelsen
  • Hvitt organza eller silkebånd
  • Evt noe til toppen, jeg brukte toppen fra en julekule som var knust, men jeg tror man får kjøpt de på panduro. 
Klipp 1.5 cm breie remser av kartongen. Jo flere du bryker jo tettere blir kulen. Man kan feks bruke halvparten hvite og halvparten mønstret. Legg de oppå hverandre og lag et hull gjennom alle litt inn på remsen.
Lag en løkke av båndet og knyt sammen i enden. Lag et hull i andre enden av remsene og trekk båndet gjennom. Det kan være greit å bruke en heklenål til det.
Hvis du skal ha noe på toppen så dra den gjennom også. Jeg tror Panduro selger ting man kan ha under også så det ser mer ut som en vanlig julekule, men jeg har ikke kjøpt det. Dra remsene fra hverandre så de former en "ball".
Jeg har også laget hengede engler i forskjellige versjoner:
Denne er kanskje litt vel avansert å klippe ut for hånd med alle hullene. Men hvis man googler "angel silhouette" finner man mange greie man kan bruke som mal. Du trenger to stk av hver i papp, bånd og lim
Jeg limte båndet med flytende lim, og resten med limstift. Lim først båndet (skal ikke knytes), og så ta lim på den ene av engelene og legg helt beint opp den andre. Kjempeenkel og fin julepynt!
Man finner også mye inspirasjon ved å google "christmas paper ornament" feks. Eller ser på Pinterest.
Nå får jeg forhåpentligvis til å bake ikveld også, hehe. Det er ihvertfall planen! Nå har jeg skrevet det, så nå må jeg..
DIY, JulspesiellinorjulComment